Receptas / M42
Informacija
Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
73 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2023 m. vasario 11 d.
Receptas modifikuotas:
2023 m. kovo 25 d.
Parametrai
OG:
1.057
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
6.0 %
|
|
IBU:
9
|
|
EBC:
12
|
|
IBU/OG:
0.15
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Czech Munich | 6.5 | 8.000 | 100.0 | |
8.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Mandarina | 7.6 | 20 | 20 | |
Hallertau Blanc | 10.5 | 40 | 1 | |
Mandarina | 7.6 | 20 | 1 | |
80 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Mangrove Jack's M42 New World Strong Ale | 12.0 | 80 |
Pastabos
73-75 virimui, M42
8 valandos.
Virta 2023-02-11
Pilstyta 2023-02-24
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l ???
Salinta 65 (pilta į 70), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.
pH po virimo 5,9,
pH 4,86 po fermentacijos pilstant.
Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 3,1 E
Salyklas 6,72 E (0,84 E - 1 kg)
Virta 2023-02-11
Pilstyta 2023-02-24
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l ???
Salinta 65 (pilta į 70), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.
OG 10 prieš virimą.
Virta 30 min. Stipriai, dangtis truputį atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.Pradinis OG 15 BRIX
Galutinis FG 3,1 BRIXpH po virimo 5,9,
pH 4,86 po fermentacijos pilstant.
Startas su 18 C iškart dedant į 18 C aplinką, fermentacija 7 d., antrinė 6 d. prie 9 C.
Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 3,1 E
Salyklas 6,72 E (0,84 E - 1 kg)
Apyniai 1,45 E:
-----Hallertau Blanc - 40 g - 0,64 E (80 E - 5kg, 1,6 ct gramas)-----Mandarina 40 g - 0,8 E (19E - 1kg mandarina, 1,9 ct gramas )