Receptas / BBD: PORTERIS 2012
Informacija
Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
58 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugpjūčio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. spalio 13 d.
Parametrai
OG:
1.060
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
5.9 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
68
|
|
IBU/OG:
0.43
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pale Ale salyklas | 7.0 | 4.000 | 50.0 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 3.000 | 37.5 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.500 | 6.3 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.500 | 6.3 | |
Medus | 2.0 | 0.000 | 0.0 | |
8.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Northern Brewer (German) | 8.0 | 15 | 60 | |
Cascade (U.S.) | 5.0 | 40 | 30 | |
Airiška kerpena | 0.0 | 6 | 15 | |
Tettnanger (German) | 5.0 | 40 | 1 | |
101 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 12.0 | 75 |
Pastabos
Protein rest - 56
Salinimas - 65 - 2 val (decoction)
Karamelinis ir skrudintas salyklai mirkyti "Vytaute" prie 40, 2 valandas. Pridėti prie misos tik prieš "mash-out"
Tekinimas ir grąžinimas užkaitinus - 1 val
Medus - antrinei fermentacijai (buteliuose):
Vanduo:Medus - 1:1 verdamas 15 min
* - 50 ml/l - gera puta, užsigazavęs, stipriai jaučiamas saldumas (per saldu);
* - 25 ml/l - silpnoka puta, užsigazavęs, jaučiamas saldumas
* - be medaus - jokio "gazo" ir nėra putos
Salinimas - 65 - 2 val (decoction)
Karamelinis ir skrudintas salyklai mirkyti "Vytaute" prie 40, 2 valandas. Pridėti prie misos tik prieš "mash-out"
Tekinimas ir grąžinimas užkaitinus - 1 val
Medus - antrinei fermentacijai (buteliuose):
Vanduo:Medus - 1:1 verdamas 15 min
* - 50 ml/l - gera puta, užsigazavęs, stipriai jaučiamas saldumas (per saldu);
* - 25 ml/l - silpnoka puta, užsigazavęs, jaučiamas saldumas
* - be medaus - jokio "gazo" ir nėra putos