Receptas / Kukavas II
Informacija
Kiekis:
48 litrai
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugpjūčio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. rugsėjo 1 d.
Parametrai
OG:
1.062
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
6.2 %
|
|
IBU:
14
|
|
EBC:
21
|
|
IBU/OG:
0.23
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 7.500 | 57.9 | |
Vienos salyklas | 7.0 | 2.700 | 20.8 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 0.900 | 6.9 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.600 | 4.6 | |
CaraAmber | 60.0 | 0.500 | 3.9 | |
CaraHell | 25.0 | 0.500 | 3.9 | |
Aroma | 150.1 | 0.250 | 1.9 | |
12.950 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Marynka PMA | 8.0 | 38 | 90 | |
Viržiai | 0.0 | 350 | 90 | |
388 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 5.0 | 77 |
Pastabos
salinimas 66C-60 min dekokcija
74C-20 min,
78C tekinimas 3h
200g viržių sudedama į puodą i kuri tekini misa 60C - pakaitinama iki 70C, laikoma 30min. Supilama likusi misa nuimama maždaug pusę (100g) viržių ir verdama 90 min. Likusieji viržiai (150g) sudedami pabaigus virti. Misa laikoma 30 min. Atšaldoma.
Uždedamos mielės.
po savaites fermeentacijosi, uzpyliau 35g virziu 80C vandens ir atvesines supyliau viena fermenteri (24ltr) (1013) , kita diena ispylsciau
74C-20 min,
78C tekinimas 3h
200g viržių sudedama į puodą i kuri tekini misa 60C - pakaitinama iki 70C, laikoma 30min. Supilama likusi misa nuimama maždaug pusę (100g) viržių ir verdama 90 min. Likusieji viržiai (150g) sudedami pabaigus virti. Misa laikoma 30 min. Atšaldoma.
Uždedamos mielės.
po savaites fermeentacijosi, uzpyliau 35g virziu 80C vandens ir atvesines supyliau viena fermenteri (24ltr) (1013) , kita diena ispylsciau