Receptas / Brandusis
Informacija
Kiekis:
11 litrų
Efektyvumas:
82 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugsėjo 4 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. sausio 7 d.
Parametrai
OG:
1.094
|
|
FG:
1.018
|
|
ABV:
9.9 %
|
|
IBU:
80
|
|
EBC:
43
|
|
IBU/OG:
0.85
|
dominuoja apynių skonis
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Tipple Pale Ale | 6.0 | 2.000 | 47.6 | |
Amber | 50.0 | 2.000 | 47.6 | |
CaraHell | 25.0 | 0.100 | 2.4 | |
Brown Malt | 150.1 | 0.100 | 2.4 | |
4.200 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Bramling Cross (U.K.) | 6.5 | 60 | 60 | |
Bramling Cross (U.K.) | 6.5 | 30 | 30 | |
Bramling Cross (U.K.) | 6.5 | 10 | 10 | |
Senų ąžuolinių viskio statinių gabaliukai | 0.0 | 20 | 0 | |
Vanilės ankštis (Vanilla fragrans) (2 vnt.) | 0.0 | 7 | 0 | |
127 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 1728 | Scottish Ale™ (mielių pyragas) | 1000.0 | 81 |
Pastabos
Salinimas:
~62-67°C - 90 min. + 2g CaSO4 + 1g CaCl2 + 5g NaHCO3
--> 75˚C
Išviso 105 min.
pH ~ 5,4
Aplinkos temperatūra ~18°C
Misa skaniai kvepia, įtariu nuo ąžuolo drožlių, vanilės nesijaučia.
~62-67°C - 90 min. + 2g CaSO4 + 1g CaCl2 + 5g NaHCO3
--> 75˚C
Išviso 105 min.
pH ~ 5,4
Aplinkos temperatūra ~18°C
Misa skaniai kvepia, įtariu nuo ąžuolo drožlių, vanilės nesijaučia.
Komentarai
-
Dainius
2012 m. Gruodžio 28 d.Pilstysiu dar šiais metais, iškart pažymiu virime. -
Dainius
2013 m. Sausio 7 d.Išpilsčiau per http://alkas.lt/2013/01/06/j-vaiskunas-su-zvaigzdziu-diena/">Žvaigždžių dieną.
Vanilė taip ir nepasirodė, ai ir velnias jos. Alus skanus, labai salyklingas, kartumo pakanka. Malonus gerti.
Aludarių Taurė 2013
2013 m. gegužės 11 d.