Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2023 m. gruodžio 18 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. vasario 14 d.

Parametrai

OG:
1.065
FG:
1.019
ABV:
5.9 %
IBU:
16
EBC:
31
IBU/OG:
0.25
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
GRYNAS SKYSTAS SALYKLO EKSTRAKTAS – LENGVAS 1,5 KG 9.2 1.500
GRYNAS SKYSTAS SALYKLO EKSTRAKTAS – GINTARAS 1,5 KG 25.2 1.500
Dingemans Munich MD 11.0 0.450
Dingemans Pilsen MD 3.0 0.450
Bestmalz Caramel Aromatic 41.0 0.450
Candi sirupas DARK 200.8 0.350
      4.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fuggle (UK) 4.2 33 60
      33  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safbrew S-33 12.0 70

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Vyšnios tyre 350.0 g - 4 d.

Pastabos

Virimo laikas: 60 minučių 
  Nurodymai: Atlikite mini košę  (11,4 L) pradiniame puode, naudodami  (18,9 L) nailono tinklelio  filtro maišelį . Sumalkite grūdus ir įdėkite į tinklinį maišelį. Įkaitinkite  (5,7 L) vandens iki  (74 ° C) (santykis 4,2 L/kg) ir panardinkite grūdų maišą. Įsitikinkite, kad visi grūdai greitai sudrėkinti ir patikrinkite temperatūrą.
Grūdų ir vandens misos temperatūra dabar turėtų būti apie (66–68 ° C). Leiskite košei mirkti pusvalandį. Maišydami pakelkite, kad temperatūra pakiltų iki  (68 ° C), ir leiskite košei sėdėti dar pusvalandį. Įpikite  (7,6 L) vandens į  (19L) virimo puodą ir pašildykite iki  (74 ° C). Išimkite maišelį iš pirmojo puodo ir leiskite jam nutekėti minutę prieš perkeliant į kitą puodą. Sukite maišelį į puodą, kad vėl sudrėkintumėte grūdus ir leiskite jam sėdėti 5 minutes. Pakelkite grūdų maišą, nusausinkite ir išmeskite panaudotus grūdus.

Į antrąjį puodą įpilkite misos iš pirmojo puodo ir  1,5 kg skysto lengvo salyklo ekstrakto ir pradėkite virti. Palaukite, kol uzvirs100c, tada pridėkite apynius. Virinama 60 minučių. Įpilama  1,5 kg skysto gintaro salyklo ekstrakto ir tamsaus candi sirupo per paskutines 10 virimo minučių. Maišykite, kad išvengtumėte nudegimo. Atšaldykite misą ir praskieskite fermentatoriuje iki 20l . Mieles  2 pakeliai SAFALE S-33ir kruopščiai aeruokite. Įpilkite vyšnių sulčių koncentrato po trečios ketvirtosios fermentacijos dienos po to, kai aktyvumas sulėtėjo.https://www.brewersfriend.com/

Prisijungę aludariai