Receptas / Ąžuoliokas
Informacija
Kiekis:
11 litrų
Efektyvumas:
60 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugsėjo 10 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. kovo 3 d.
Parametrai
OG:
1.091
|
|
FG:
1.026
|
|
ABV:
8.6 %
|
|
IBU:
179
|
|
EBC:
28
|
|
IBU/OG:
1.96
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Kvietinis salyklas (rūkytas ąžuolu) | 5.0 | 3.000 | 60.0 | |
Vokiškas miuncheno salyklas | 25.0 | 2.000 | 40.0 | |
5.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Columbus (pirmas misos apyniavimas) | 12.9 | 25 | 75 | |
Columbus | 12.9 | 50 | 45 | |
Columbus | 12.9 | 25 | 30 | |
Prancūziško ąžuolo gabaliukai, vidutiniškai skrudinti | 0.0 | 10 | 0 | |
110 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Munich (starteris) | 850.0 | 72 | |
Safbrew T-58 (starteris) | 250.0 | 72 |
Pastabos
Salinimas:
~64-66°C - 105 min. + 3g CaSO4 + 2g CaCl2
--> 82˚C
Išviso 120 min.
pH ~ 5,4
Pirmokas - G = 1,122 V = 4,0 l
Aplinkos temperatūra ~20°C
Tekinau fermentacijos inde, dar be filtro, su maišu.
Daug lengviau išsiplauna mentalas, greičiau ištekinu.
Misa skani, karsteria. Turėjo būt stipresnis.
Pirmą kart rehidratavau mieles, paskui kaip įprasta dariau starterį.
~64-66°C - 105 min. + 3g CaSO4 + 2g CaCl2
--> 82˚C
Išviso 120 min.
pH ~ 5,4
Pirmokas - G = 1,122 V = 4,0 l
Aplinkos temperatūra ~20°C
Tekinau fermentacijos inde, dar be filtro, su maišu.
Daug lengviau išsiplauna mentalas, greičiau ištekinu.
Misa skani, karsteria. Turėjo būt stipresnis.
Pirmą kart rehidratavau mieles, paskui kaip įprasta dariau starterį.
Maegnar
2013 m. Balandžio 11 d.Vajezus
2013 m. Balandžio 11 d.Dainius
2013 m. Balandžio 12 d.GiN
2013 m. Balandžio 12 d.Peckelis
2014 m. Balandžio 10 d.