Informacija

Kiekis:
11 litrų
Efektyvumas:
60 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugsėjo 10 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. kovo 3 d.

Parametrai

OG:
1.091
FG:
1.026
ABV:
8.6 %
IBU:
179
EBC:
28
IBU/OG:
1.96
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kvietinis salyklas (rūkytas ąžuolu) 5.0 3.000
Vokiškas miuncheno salyklas 25.0 2.000
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus (pirmas misos apyniavimas) 12.9 25 75
Columbus 12.9 50 45
Columbus 12.9 25 30
Prancūziško ąžuolo gabaliukai, vidutiniškai skrudinti 0.0 10 0
      110  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Munich (starteris) 850.0 72
Safbrew T-58 (starteris) 250.0 72

Pastabos

Salinimas:
~64-66°C - 105 min. + 3g CaSO4 + 2g CaCl2
--> 82˚C
Išviso 120 min.
pH ~ 5,4
Pirmokas - G = 1,122 V = 4,0 l
Aplinkos temperatūra ~20°C

Tekinau fermentacijos inde, dar be filtro, su maišu.
Daug lengviau išsiplauna mentalas, greičiau ištekinu.
Misa skani, karsteria. Turėjo būt stipresnis.
Pirmą kart rehidratavau mieles, paskui kaip įprasta dariau starterį.

Komentarai

  • Maegnar

    2013 m. Balandžio 11 d.
    Dainiau, nepyk, bet kažkas netaip su tuo alum čia... apyniai sau, salyklo skonis sau, mieles sau. toks įspūdis kad alus burnoje nevientisas. sudedamosios dalys ne papildo vienas kitą, o tempia kiekvienas į savo pusę.
  • Vajezus

    2013 m. Balandžio 11 d.
    Na manau kad gal del brandos stokos jauciasi toks aitrus chaoselis burnoj. Bet cia zinai... gime sliauziot... :D
  • Dainius

    2013 m. Balandžio 12 d.
    O ko čia pykt, planavau stipresnį ir su kvietinio mielėm, uždėjau T-58, va ir gavosi tai ką ragavai. Buvo skanesnis pirma, dabar pradėjo lįst rūkytas. Žodžiu planuotas visai kitoks, pastabos teisingos. Padarysiu dar tai, ką planavau iš pradžių, o dabar pasidžiaukim tuo kas gavos :)
  • GiN

    2013 m. Balandžio 12 d.
    Pasidžiaukim įdomiu rūkytų džiovintų juodųjų slyvų poskoniu, kurį net kitos dienos ryte dar jaučiau burnoje :)
  • Peckelis

    2014 m. Balandžio 10 d.
    Labai bus įdomu paragauti prieš metus buvusio į visas puses ištampyto alaus:) Dabar, spėju, vidurio nebus - arba jėginis, arba tik geras alus su praėjusia piko viršūne.
Prisijungę aludariai