Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. kovo 13 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. balandžio 5 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.008
ABV:
5.8 %
IBU:
44
EBC:
30
IBU/OG:
0.83
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 239.6 0.500
      4.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 16.0 20 60
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) (šlapios, naudotos) 60.0 85

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Prisijungę aludariai