Receptas / Erstikio RE FIX
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. kovo 13 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. balandžio 5 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
5.8 %
|
|
IBU:
44
|
|
EBC:
30
|
|
IBU/OG:
0.83
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 4.000 | 88.9 | |
Karamelinis salyklas | 239.6 | 0.500 | 11.1 | |
4.500 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) (šlapios, naudotos) | 60.0 | 85 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
kikomanas
2024 m. Balandžio 30 d.