Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. balandžio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2025 m. kovo 20 d.

Parametrai

OG:
1.062
FG:
1.015
ABV:
6.1 %
IBU:
38
EBC:
9
IBU/OG:
0.61
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 4.500
BEST Kvietinis salyklas 4.8 1.850
BEST Caramel Pils salyklas 5.0 0.380
Avižiniai dribsniai 4.0 0.380
Gliukozė (praimingui) 0.0 0.160
      7.270

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Cascade (NZ) 7.0 18 45
Citra 12.0 18 15
Simcoe 13.0 18 15
Mosaic 12.5 16 15
Citra 12.0 16 0
Simcoe 13.0 16 0
Mosaic 12.5 16 0
      118  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Munich 12.0 75

Pastabos

24 l karšto vandens
  • 52˚ – 10 min
  • 66˚ – 45 min
  • 76˚ – 10 min
  • 78˚ – 45 min
    • 12 litrų nutekinti
    • 5 litrais papildyti
    • 15 minučių pracirkuliuoti
    • 5 litrais perkošti likusį mentalą
  • 100˚ – 90 min
    • 45 min H1
    • 15 min H2
Aušinti iki 16˚

FERMENTACIJA
  • 18˚ – 2 dienos
  • 21˚ – 3 dienos
  • 16˚ – 3 dienos ir sausas apyniavimas
  • 5˚ – 2 dienos (cold crash)
KARBONIZACIJA
  • 2.4 vol – 162 g gliukozės
Prisijungę aludariai