Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugsėjo 14 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. sausio 11 d.

Parametrai

OG:
1.070
FG:
1.017
ABV:
6.8 %
IBU:
26
EBC:
40
IBU/OG:
0.38
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BREWFERM Pale Ale 7.0 4.300
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
Cukrus 50.0 0.400
CaraCrystal 120.1 0.250
Special B 400.3 0.250
BREWFERM Aroma 150.1 0.250
      6.450

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Spalt (German) 5.0 35 60
Tettnanger (German) 5.0 50 15
      85  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 1214 1.0 75

Pastabos

Salinimas: 65'C

Komentarai

  • DV

    2013 m. Sausio 11 d.
    Amžius iš tiesų tik mėnuo, žiūrėsim kaip keisis.
    Cukrus paprastas baltas, invertuotas iki maždaug alaus spalvos, t.y. gerokai. Kuom Marijampolės runkelių cukrus geresnis už Panevėžio (tęsiant VAKo diskusiją :) nekvaršinau sau galvos.
  • Gytis

    2013 m. Sausio 11 d.
    Paklausiau apie cukrų, nes aš pats į dubelius dedu visokias demeraras ar panašius dalykus, ne baltą cukrų. Kadangi nepajaučiau kažkokio atskiro cukraus "charakterio", tai ir įdomu pasidarė ką naudojai.
    Gal gali trumpai apie mielių laikymą parašyti? Ką ir kaip darei.
  • DV

    2013 m. Sausio 11 d.
    Manau, kad demerara (kuri neturi labai daug savo charakterio, taip šiek tiek) ir invertuotas / karamelizuotas paprastas cukrus skiriasi skonio niuansais labai menkai. Gal tik sąžinės ramybę įtakoja.

    Mielės vasaros derliaus :) Užšaldytos pagal http://www.homebrewtalk.com/wiki/index.php/Freezing_yeast">šitas rekomendacijas -- 25% vanduo, 25% glicerinas, 50% mielės (tūrio procentai), šitas mišinys laikytas buitiniam šaldiklyje polipropileno mėgintuvėliuose. Atėjus virimo laikui mėgintuvėlio turinys atšildytas ir suktas starteryje ant maišyklės savaitę laiko (per tris pakopas, palaipsniui didinant starterio tūrį).

    Šaldytų mielių naudojimo niuansai (kas minėtam linke neakcentuojama):
    - Švara! (gerai, šitas linke akecentuota :)
    - Vandens/glicerino mišinys kaitinamas mėgintuvėliuose sterilizavimo tikslu, o mielės iš starterio pilamos į kitus mėgintuvėlius ir statomos į šaldytyvą, kad gražiai nusėstų, kai tas įvyksta mielės sumaišomos su vandeniu/glicerinu, supurtoma ir tada jau galima šaldyti. Jei mieles iš starterio pilti iš karto i vandens/glicerino mišinį (apeinant šaldymą/nusodinimą), užšaldytam mėgintuvėlyje greičiausiai gausis per mažai mielių.

    Kaip ir žadėjau, į kitą VAKą atsinešiu glicerino butelį, kas norės paeksperimentuoti galėsiu įpilti.
  • Gytis

    2013 m. Sausio 11 d.
    Demerara nelabai turi, sutinku. Aš į vieną paskutinių dubelių melasos įvariau, tai po 2 mėn brandinimo dar jaučiasi, bet jau mažėja :)
  • zaltys

    2013 m. Sausio 11 d.
    melasa :-) jo, ir man buvo, šiandien nedėčiau :-)
Prisijungę aludariai