Informacija

Kiekis:
45 litrai
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugsėjo 17 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 23 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.015
ABV:
5.2 %
IBU:
20
EBC:
9
IBU/OG:
0.36
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Vokiškas „Pilsner“ salyklas 3.0 8.000
Vienos salyklas 7.0 4.000
Ryžių dribsniai 3.0 0.500
      12.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (German) 4.6 50 90
Saaz (Czech) 2.2 80 30
Saaz (Czech) 2.2 20 15
      150  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager S-23 12.0 73

Pastabos

Salinimas t 64-66C
Tekinimas t 72-78C
Virimas 90min.


1/2 - S23
1/2 - Craft series M84 Bohemian lager

Fermentacija: startas per naktį +20C, dvi savaitės +13C, finišas parai +20C
Be antrinės, be lageriavimo.

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

7.0

(1 balsas)

Komentarai

  • Regis

    2013 m. Gegužės 13 d.
    Matai, Gyti, šio recepto istorija yra tokia: norėjau rekonstruoti istorinį receptą. Pagal originalus dar rašoma, kad dedama 10% nedaigintų miežių. Jų nedėjau, skirtumą kompensavau Vienos salyklu. Gal ir klaida.
    Apie mieles apskritai nieko nebuvo rašoma - tik tiek, kad lagerio mielės. S'ą paėmiau savo nuožiūra, "neužsivedus" California lager mielėms.
    Tu patytręs lageristas, būtų malonu išgirsti tavo idėjas šiam receptui.
    Ir dar turiu vilties, kad Džuljeta pasidalins lagerio mielėmis - daryčiau virimą su jomis. Gal tada būtų labiau "crispy".
  • Gytis

    2013 m. Gegužės 13 d.
    Kiek pamenu Žigulinį, jis tai tikrai nebuvo crispy :D Bet tavo rekonstrukcija vis tiek neteisinga, nes yra labai geriamas lageris, o tų laikų žigulinio dabar turbūt negalėčiau nuryti.
  • Gytis

    2013 m. Gegužės 13 d.
    Su S23 gali būti crispy, tik tada vienos nereikia tiek daug naudoti. Ir gal kokius 20 gramų juodo salyklo užmesti spalvai ir sausesniam finišui. Bet čia aš ne apie šitą lagerį kalbu, o tiesiog samprotauju.
  • Regis

    2013 m. Gegužės 13 d.
    Gyti, čia ne tas "Žigulinis", kurį sovietai po nacionalizacijos sugadino. Čia tas "venskoje pivo", kurį virė Товарищество Жигулевского пивоваренного завода А. Вакано и Ко :)
  • Regis

    2014 m. Birželio 23 d.
    Po visų pataisymų išvirta ir sufermentuota v4.0
Prisijungę aludariai