Receptas / Vienos pokylis
Informacija
Kiekis:
45 litrai
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugsėjo 17 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 23 d.
Parametrai
OG:
1.055
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
5.2 %
|
|
IBU:
20
|
|
EBC:
9
|
|
IBU/OG:
0.36
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Vokiškas „Pilsner“ salyklas | 3.0 | 8.000 | 64.0 | |
Vienos salyklas | 7.0 | 4.000 | 32.0 | |
Ryžių dribsniai | 3.0 | 0.500 | 4.0 | |
12.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Perle (German) | 4.6 | 50 | 90 | |
Saaz (Czech) | 2.2 | 80 | 30 | |
Saaz (Czech) | 2.2 | 20 | 15 | |
150 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Saflager S-23 | 12.0 | 73 |
Pastabos
Salinimas t 64-66C
Tekinimas t 72-78C
Virimas 90min.
1/2 - S23
1/2 - Craft series M84 Bohemian lager
Fermentacija: startas per naktį +20C, dvi savaitės +13C, finišas parai +20C
Be antrinės, be lageriavimo.
Tekinimas t 72-78C
Virimas 90min.
1/2 - S23
1/2 - Craft series M84 Bohemian lager
Fermentacija: startas per naktį +20C, dvi savaitės +13C, finišas parai +20C
Be antrinės, be lageriavimo.
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
7.0
(1 balsas)
Komentarai
-
Regis
2013 m. Gegužės 13 d.Matai, Gyti, šio recepto istorija yra tokia: norėjau rekonstruoti istorinį receptą. Pagal originalus dar rašoma, kad dedama 10% nedaigintų miežių. Jų nedėjau, skirtumą kompensavau Vienos salyklu. Gal ir klaida.
Apie mieles apskritai nieko nebuvo rašoma - tik tiek, kad lagerio mielės. S'ą paėmiau savo nuožiūra, "neužsivedus" California lager mielėms.
Tu patytręs lageristas, būtų malonu išgirsti tavo idėjas šiam receptui.
Ir dar turiu vilties, kad Džuljeta pasidalins lagerio mielėmis - daryčiau virimą su jomis. Gal tada būtų labiau "crispy". -
Gytis
2013 m. Gegužės 13 d.Kiek pamenu Žigulinį, jis tai tikrai nebuvo crispy :D Bet tavo rekonstrukcija vis tiek neteisinga, nes yra labai geriamas lageris, o tų laikų žigulinio dabar turbūt negalėčiau nuryti. -
Gytis
2013 m. Gegužės 13 d.Su S23 gali būti crispy, tik tada vienos nereikia tiek daug naudoti. Ir gal kokius 20 gramų juodo salyklo užmesti spalvai ir sausesniam finišui. Bet čia aš ne apie šitą lagerį kalbu, o tiesiog samprotauju. -
Regis
2013 m. Gegužės 13 d.Gyti, čia ne tas "Žigulinis", kurį sovietai po nacionalizacijos sugadino. Čia tas "venskoje pivo", kurį virė Товарищество Жигулевского пивоваренного завода А. Вакано и Ко :) -
Regis
2014 m. Birželio 23 d.Po visų pataisymų išvirta ir sufermentuota v4.0
7.0
Aromatas kaip lageriui stiprus, dominuoja apyniai, tik atkimšus butelį šiek tiek sieros - vis tik lageris.
Šiek tiek chill haze, puta gan didelė dėl karbonizacijos.
Neblogai subalansuotas, dominuoja apyniai, truputį eliškas, manau dėl didelio vienos salyklo kiekio.
Mano skoniui šiek tiek persigazavęs, reikėjo laukti kol nusigazuos.
Geras, bet iki tikrai puikaus vis tik netempia. Truputį persigazavęs, kas šiek tiek užgožia skonį. Aš norėčiau didesnio akcento arba į salyklą, arba į apynius, nes dabar stipriai lenda apyniai ir pakankamai stipriai jaučiamas vienos salyklas, bet tavo aluje jie man kažkaip nesibalansuoja.
Susigėrė, žinoma, labai maloniai. Gaila, kad "pasiskolinau" tik vieną butelį iš Taurės likučių :)