Receptas / Medėjos sidras
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
10 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugsėjo 19 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. rugsėjo 19 d.
Parametrai
OG:
1.040
|
|
FG:
1.000
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
0
|
|
EBC:
15
|
|
IBU/OG:
0.00
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Obuolių sultys | 3.0 | 21.000 | 81.8 | |
Vanduo | 0.0 | 4.000 | 15.6 | |
Cukrus | 0.0 | 0.680 | 2.6 | |
25.680 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Maistingos medžiagos mielėms | 20.0 | 100 | |
Sidro mielės | 10.0 | 100 | |
Pektiną ardantis fermentas | 5.0 | 100 |
Pastabos
Receptas paimtas iš:
http://www.medeja.lt/index.php?kk=3&vv=33&pp=2
Į 21 ltr sulčių supilkite 4 ltr. verdančio vandens ir išmaišykite. Jei norima stipresnio sidro - įdedamas atitinkamas kiekis cukraus. Supilkite paruoštą pektiną ir palikite sultis 2-iems valandoms. Permaišykite sultis, sudėkite paruoštas sidro mieles ir maistingąsias medžiagas.
Fermentacija vyksta apie 2-3 savaites, priklausomai nuo aplinkos temperatūros.
Kai per rauginimo vamzdelį beišeina 1-2 burbuliukai per minutę, Hidrometru pamatuokite cukringumą, turėtų rodyti „O" arba " -5" , o tai reiškia, kad sidras pilnai išrūgęs.
http://www.medeja.lt/index.php?kk=3&vv=33&pp=2
Į 21 ltr sulčių supilkite 4 ltr. verdančio vandens ir išmaišykite. Jei norima stipresnio sidro - įdedamas atitinkamas kiekis cukraus. Supilkite paruoštą pektiną ir palikite sultis 2-iems valandoms. Permaišykite sultis, sudėkite paruoštas sidro mieles ir maistingąsias medžiagas.
Fermentacija vyksta apie 2-3 savaites, priklausomai nuo aplinkos temperatūros.
Kai per rauginimo vamzdelį beišeina 1-2 burbuliukai per minutę, Hidrometru pamatuokite cukringumą, turėtų rodyti „O" arba " -5" , o tai reiškia, kad sidras pilnai išrūgęs.
lukovcas
2012 m. Rugsėjo 20 d.Meškis
2012 m. Rugsėjo 20 d.lukovcas
2012 m. Rugsėjo 21 d.Meškis
2012 m. Rugsėjo 21 d.lukovcas
2012 m. Spalio 24 d.