Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
100 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. spalio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. birželio 6 d.

Parametrai

OG:
1.167
FG:
1.050
ABV:
15.3 %
IBU:
9
EBC:
8
IBU/OG:
0.05
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Medus 2.0 7.000
      7.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kadagio uogos 1.0 40 60
Laukiniai apyniai 1.0 30 60
Marynka 8.0 15 30
      85  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 70

Pastabos

Midus virtas Medininkų festivalyje, ant laužo, todėl visas šis receptas yra iš akies: medaus – 7 kg su ~15 l vandens (1:2), virta ryškiai per ilgai, bet nepratęs prie virimo ant laužo, tai buvo momentų, kai nustodavo virti. Laukinių apynių dėtos dvi geros saujos, kadagio uogų - apie tris saujas. Kai pastebėjom, kad kartumo lyg ir trūksta (maždaug likus pusvalandžiui), dar įpilta Marynkos apynių arbatėlės.
Misa gavosi itin tiršta - medaus sirupas ilgai virdamas turi savybę tirštėti - tamsi, joje vos vos juntamas kartumas - daugiau kadagio, nei apynio. Koks gausis rezultatas, nežinau - tik pradėjo rūgti. Planuoju brandinti apie metus - iki kitų Medininkų festivalio.
Vėliau pasistengsi įdėti "sterilesnių" receptų.
Prisijungę aludariai