Informacija

Kiekis:
14 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. spalio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. spalio 16 d.

Parametrai

OG:
1.074
FG:
1.022
ABV:
6.8 %
IBU:
26
EBC:
13
IBU/OG:
0.35
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas 7.0 3.150
Vienos salyklas 7.0 0.490
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 0.350
Kukurūzų dribsniai 2.0 0.350
Miuncheno salyklas 15.0 0.210
      4.550

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Styrian Golding (Slovenia) 5.0 22 60
Bramling Cross (U.K.) 6.0 14 30
Kalendra (traiskyta) 0.0 11 10
Curacao 0.0 14 10
Citra 14.0 8 5
      69  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew T-58 12.0 70

Pastabos

Sausas apyniavimas Bramling Cross ir Citra. taip pat azuolo drozles.

Komentarai

  • Gytis

    2012 m. Spalio 11 d.
    Gal Bramling Cross?
  • Vezlius

    2012 m. Spalio 11 d.
    Na pagrindinis siekis tai aromatas, taip pat faktas, kad iki šiol nesu daręs sauso apyniavimo, paverstų šį alų kiek ypatingesniu :)
  • audryla

    2012 m. Spalio 11 d.
    O man Kalėdinis kažkodėl asocijuojasi su tamsiu alum...
  • Vezlius

    2012 m. Spalio 11 d.
    Man Kalėdos asocijuojasi su šilta, gera nuotaika, taigi šį alų darau atsižvelgiant į mano šeimos norus, pomėgius ir panašiai, manau, kad šio stiliaus alus puikiai tiks :)
  • Žaldokas

    2012 m. Spalio 11 d.
    Citros Belgiškam alui nenaudočiau. Taip pat, taikydamas į stilių, nedaryčiau nei sauso apyniavimo, nei virimo 0 min. Juolab, kad FG gana didelis. Tai tik mano nuomonė. P.S. Kartą buvau išviręs labai gardaus Belgiško IPA :)
Prisijungę aludariai