Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
60 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. spalio 30 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. kovo 3 d.

Parametrai

OG:
1.068
FG:
1.020
ABV:
6.2 %
IBU:
55
EBC:
90
IBU/OG:
0.81
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 4.0 6.000
CaraCrystal 120.1 0.500
CaraHell 25.0 0.500
Skrudintas kviečių salyklas 900.7 0.250
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.250
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1401.1 0.120
      7.620

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Simcoe 13.0 10 60
Nugget 12.0 30 60
Simcoe 13.0 10 15
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 70

Pastabos

15 min. iki virimo pabaigos:

Čili pipirai: 50g.
Konditerinis šokoladas: 30g.
Kavos pupelės: 15g.

Komentarai

  • Peckelis

    2014 m. Kovo 24 d.
    Ale nu ir skaniai receptas atrodo;) Kokius čiliukus naudojai, nes mano su Malavio pipirais ne per prėska gramas litrui gavosi. Tiesa, alaus stilius kitas.
  • vapas

    2014 m. Kovo 25 d.
    Tiesa pasakius nežinau. Patys paprasčiausi iš Maximos.
    Man pirmą kartą gal net trūko jų. Jautėsi labai lengvai. Šįkart paragavus misos manau bus panašiai.
Prisijungę aludariai