Receptas / Mėlynoji pilnatis
Informacija
Parametrai
OG:
1.049
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
4.8 %
|
|
IBU:
13
|
|
EBC:
6
|
|
IBU/OG:
0.27
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 2.000 | 39.2 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 2.000 | 39.2 | |
Kvietiniai dribsniai | 1.0 | 1.000 | 19.6 | |
CaraPils | 5.0 | 0.100 | 2.0 | |
5.100 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Saaz (Czech) | 5.1 | 25 | 60 | |
Apelsino žievelė (karti) | 0.0 | 40 | 15 | |
Kalendros sėklos | 0.0 | 5 | 15 | |
70 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safbrew WB-06 | 12.0 | 74 |
Pastabos
Protein Rest Add 8,51 l of water at 45,9 C 40,0 C 30 min
Protein Rest Add 3,19 l of water at 83,4 C 50,0 C 45 min
Saccharification Add 7,45 l of water at 94,8 C 65,6 C 60 min
Mash Out Add 9,58 l of water at 98,0 C 75,6 C 10 min
Sparge Step: Fly sparge with 6,82 l water at 75,6 C
Protein Rest Add 3,19 l of water at 83,4 C 50,0 C 45 min
Saccharification Add 7,45 l of water at 94,8 C 65,6 C 60 min
Mash Out Add 9,58 l of water at 98,0 C 75,6 C 10 min
Sparge Step: Fly sparge with 6,82 l water at 75,6 C
Calvados
2013 m. Vasario 24 d.Tavo ABV gan mazas :P
Turetu but nuo 4,8 iki 5,9, o turi 2,8...
Na tai kiek cukraus dejai kai statei fermentuotis?
ginux
2013 m. Vasario 27 d.Cukraus nedejau, todel ir gavosi ABV 2,8.
Buvo tokia mintis- imest cukraus, kad gaut normalu ABV. Bet pagalvojau, kad nieko bus pabandyt ir silpna alu padaryt.
Visai neblogai gavosi. Skonis geras, zmonai patiko, kad nestiprus :)
west
2013 m. Vasario 27 d.ginux
2013 m. Vasario 27 d.