Informacija

Kiekis:
22 litras
Efektyvumas:
82 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gruodžio 6 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. vasario 22 d.

Parametrai

OG:
1.070
FG:
1.016
ABV:
7.1 %
IBU:
14
EBC:
9
IBU/OG:
0.20
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto 5.0 3.500
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 2.000
Miežiniai dribsniai 3.0 0.140
Avižiniai dribsniai 4.0 0.130
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.130
      5.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nelson Sauvin (New Zealand) 12.6 10 60
Kalendra 0.0 5 10
Šviežio apelsino žievelė 0.5 26 10
Nelson Sauvin (New Zealand) 12.6 10 5
      51  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Weiss 12.0 77

Pastabos

Prieš salinimą 3 grūdų dribsniai apverdami iki košės (±15 min.)
Salinimas:
67-65, 1.5h
5l mentalo išimami į atskirą puodą ir paverdami 10 min,
viskas sudedama kartu, pridedama 5l verdančio vandens, palaukiama 15 min. Tekinama apie 2h, pilant ±80C vandenį. Misos ištekinama apie 25l.

Komentarai

  • Gytis

    2012 m. Gruodžio 6 d.  
    Aš sumažinčiau IBU iki kokių 16 ir turėčiau tokį a la witbierą. Bet ir 22IBU bus gerai, žinoma.
  • KarolisL

    2012 m. Gruodžio 6 d.
    IBU sumažinau. Gal tada Curacao ir Kalendra dėti, kad atitiktų stilių?
  • Gytis

    2012 m. Gruodžio 6 d.  
    O tu medžiagas jau nusipirkęs? Nes jeigu jau dėti tavo minimas medžiagas, būtų gerai pakeisti dalį pilsnerio salyklo kviečių salyklu. Jeigu jau nusipirkęs, tai nebūtinai tai reikia daryti, kažkas gausis ir su tokiais kiekiais.
    Aš kalendros dedu tik 5 gramus 20 litrų, nes didesnis kiekis man nepatinka. Smulkiai sutraiškau ir dedu likus 10 min iki virimo pabaigos. Curacao apie 30 gramų.

    Čia mano receptas, alus visiems ragavusiems patiko. http://www.atvirasalus.lt/recipes/view/1986-witbier-1?auth_key=56fcf5c67a2301d46c9c853e6c56e6ca
    Nebūtina kopijuoti, gali daryti kaip suplanavęs, turėtų gerai viskas būti.

    Vienu žodžiu dribsnių išmesti nereikia, puikiai tiks.
  • KarolisL

    2012 m. Gruodžio 6 d.
    @Gytis
    Dėkui už pasiūlymus. Dar nieko nepirkau, tik dribsnius turiu. Pagal tavo rekomendacijas pakeičiau salyklų proporcijas ir pridėjau curacao su kalendra. Lyginant su taviškiu receptu, maniškiame gerokai mažesnė dribsnių dalis. Kokia nuomonė - gal reikėtų pakelt?
  • Gytis

    2012 m. Gruodžio 6 d.  
    Nenoriu nieko patarinėti. Jeigu darai klasikinį witbierą, mano receptas arčiau to. Bet tavo receptas jau nuo pat pradžių irgi buvo įdomus. Kol neišbandysi, nežinosi ar gerai :)
    Nebent avižinių dribsnių pridėčiau, kitų tai tikrai nebūtina. Avižinių irgi atskirai tinkluose būna pirkti, nors aš viską pirkau savame aluje. Kaina daugiau mažiau ta pati.
Prisijungę aludariai