Receptas / Visiškas dribsnis
Informacija
Parametrai
OG:
1.070
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
7.1 %
|
|
IBU:
14
|
|
EBC:
9
|
|
IBU/OG:
0.20
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto | 5.0 | 3.500 | 59.3 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 2.000 | 33.9 | |
Miežiniai dribsniai | 3.0 | 0.140 | 2.4 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.130 | 2.2 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 0.130 | 2.2 | |
5.900 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Nelson Sauvin (New Zealand) | 12.6 | 10 | 60 | |
Kalendra | 0.0 | 5 | 10 | |
Šviežio apelsino žievelė | 0.5 | 26 | 10 | |
Nelson Sauvin (New Zealand) | 12.6 | 10 | 5 | |
51 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
MauriBrew Weiss | 12.0 | 77 |
Pastabos
Prieš salinimą 3 grūdų dribsniai apverdami iki košės (±15 min.)
Salinimas:
67-65, 1.5h
5l mentalo išimami į atskirą puodą ir paverdami 10 min,
viskas sudedama kartu, pridedama 5l verdančio vandens, palaukiama 15 min. Tekinama apie 2h, pilant ±80C vandenį. Misos ištekinama apie 25l.
Salinimas:
67-65, 1.5h
5l mentalo išimami į atskirą puodą ir paverdami 10 min,
viskas sudedama kartu, pridedama 5l verdančio vandens, palaukiama 15 min. Tekinama apie 2h, pilant ±80C vandenį. Misos ištekinama apie 25l.
Gytis
2012 m. Gruodžio 6 d.KarolisL
2012 m. Gruodžio 6 d.Gytis
2012 m. Gruodžio 6 d.Aš kalendros dedu tik 5 gramus 20 litrų, nes didesnis kiekis man nepatinka. Smulkiai sutraiškau ir dedu likus 10 min iki virimo pabaigos. Curacao apie 30 gramų.
Čia mano receptas, alus visiems ragavusiems patiko. http://www.atvirasalus.lt/recipes/view/1986-witbier-1?auth_key=56fcf5c67a2301d46c9c853e6c56e6ca
Nebūtina kopijuoti, gali daryti kaip suplanavęs, turėtų gerai viskas būti.
Vienu žodžiu dribsnių išmesti nereikia, puikiai tiks.
KarolisL
2012 m. Gruodžio 6 d.Dėkui už pasiūlymus. Dar nieko nepirkau, tik dribsnius turiu. Pagal tavo rekomendacijas pakeičiau salyklų proporcijas ir pridėjau curacao su kalendra. Lyginant su taviškiu receptu, maniškiame gerokai mažesnė dribsnių dalis. Kokia nuomonė - gal reikėtų pakelt?
Gytis
2012 m. Gruodžio 6 d.Nebent avižinių dribsnių pridėčiau, kitų tai tikrai nebūtina. Avižinių irgi atskirai tinkluose būna pirkti, nors aš viską pirkau savame aluje. Kaina daugiau mažiau ta pati.