Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gruodžio 12 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. vasario 21 d.

Parametrai

OG:
1.097
FG:
1.022
ABV:
9.8 %
IBU:
4
EBC:
6
IBU/OG:
0.05
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Medus 2.0 5.000
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Ąžuolo žievė 0.0 20 60
Kadagio uogos 1.0 25 60
Kadagio uogos 1.0 25 30
Čiobreliai 0.0 10 30
Liepžiedžiai 0.0 20 30
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 77

Pastabos

Bendras virimas su midininku Stungiu @ alaus dirbtuves.

Virti apie valanda (priklauso nuo virimo intensyvumo) nugraibant putas kol putos nebesusidaro. Tada prieskoniai pagal laika.

OG 1.096

Komentarai

  • Vajezus

    2014 m. Balandžio 23 d.
    Vandens kiek buvo pilta jau nepamenu bet cia jau vertint reiktu pagal nuvirima - papildomai keli litrai.
    Medu visa iskart virem. ir saldumo uzteko nes alaus mieles sustojo pakankamai palikusios cukru.
  • vidmantask

    2014 m. Balandžio 25 d.
    Ačiū. Manau, kad pravirsiu neužilgo ;-) Liko kadagio uogų gaut
  • Peckelis

    2014 m. Balandžio 25 d.
    Kiekvienoj normalesnėj prieskoninėj yra and didesniuos prekybcentriuos:)
  • vidmantask

    2014 m. Balandžio 28 d.
    Aha, ačiū, radau. Dar apsižiūrėjau, kad savas alus turi tik skrudintių ąžuolo drožlių, gal galit pagelbėt kur gauti tinkamai paruoštos žievės arba kaip pačiam pasiruošti?
  • vidmantask

    2014 m. Balandžio 29 d.
    Ačiū už pagalbą!
Prisijungę aludariai