Receptas / Erstikio BALTIJOS PORTERIS
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
82 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gruodžio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. sausio 27 d.
Parametrai
OG:
1.070
|
|
FG:
1.019
|
|
ABV:
6.7 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
38
|
|
IBU/OG:
0.37
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Žymos
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Čekiškas) | 3.0 | 4.300 | 84.5 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.500 | 9.8 | |
Konditerinis cukrus (baltas) | 0.0 | 0.240 | 4.7 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.050 | 1.0 | |
5.090 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
MauriBrew Lager 497 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 73 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama 8L / 78ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:1,86);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:2,8);
• 1/2 mentalo užverdama, verdama 10 min, grąžinama atgal;
• išmaišius dedami tamsus ir karamelinis salyklai;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+19L);
Fermentacija:
pirminė - 13 dienų prie (12->8)C, 4 dienos prie 18C.
antrinė - 4 dienos prie 18C.
lageriavimas - buteliuose prie 8C.
• pilama 8L / 78ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:1,86);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:2,8);
• 1/2 mentalo užverdama, verdama 10 min, grąžinama atgal;
• išmaišius dedami tamsus ir karamelinis salyklai;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+19L);
Fermentacija:
pirminė - 13 dienų prie (12->8)C, 4 dienos prie 18C.
antrinė - 4 dienos prie 18C.
lageriavimas - buteliuose prie 8C.
Aludarių Taurė 2013
2013 m. gegužės 11 d.