Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
82 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gruodžio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. sausio 27 d.

Parametrai

OG:
1.070
FG:
1.019
ABV:
6.7 %
IBU:
26
EBC:
38
IBU/OG:
0.37
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Žymos

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2013

    2013 m. gegužės 11 d.
    Vieta: III
    Kategorija: Tamsūs lageriai
    Surinkti taškai: 18.75

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Čekiškas) 3.0 4.300
Karamelinis salyklas 240.2 0.500
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 0.240
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.050
      5.090

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 15.5 13 60
Fuggle 5.5 13 15
      26  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Lager 497 (šlapios, naudotos) 60.0 73

Pastabos

Salinimas:
• pilama 8L / 78ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:1,86);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:2,8);
• 1/2 mentalo užverdama, verdama 10 min, grąžinama atgal;
• išmaišius dedami tamsus ir karamelinis salyklai;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+19L);

Fermentacija:
pirminė - 13 dienų prie (12->8)C, 4 dienos prie 18C.
antrinė - 4 dienos prie 18C.
lageriavimas - buteliuose prie 8C.
Prisijungę aludariai