Informacija

Kiekis:
11 litrų
Efektyvumas:
23 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. sausio 16 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. sausio 30 d.

Parametrai

OG:
1.064
FG:
1.012
ABV:
6.9 %
IBU:
31
EBC:
18
IBU/OG:
0.48
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Skystas salyklo ekstraktas "Savas alus" (šviesus) 15.0 1.700
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto 5.0 0.800
Medus 2.0 0.350
Vienos salyklas 7.0 0.200
Miuncheno salyklas 25.0 0.180
      3.230

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Admiral (U.K.) 14.0 5 60
Tettnanger (U.S.) 4.7 10 30
Apelsinų žievelės 1.0 30 10
Tettnanger (U.S.) 4.7 15 10
Admiral (U.K.) 14.0 5 10
Admiral (U.K.) 14.0 5 0
Tettnanger (U.S.) 4.7 5 0
      75  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 1581 Belgian Stout 30.0 82

Pastabos

Greitas sezonas, tai, matyt, tik bobų vasara.

Mirkymas:
68 laipsniai - 60 min.

Medus sudedamas likus virti 15 min.

Apyniai su virimo laiku 0 min. sudedami išjungus ugnį.

Apelsinų žievelės džiovintos.

Fermentuojama prie 20-21 laipsnio temp. Po trijų dienų apklostysiu, bandysiu pasiekti ~24 laipsnius.
Prisijungę aludariai