Receptas / Erstikio RAUDONAS GELTONAS
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
81 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. sausio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. vasario 19 d.
Parametrai
OG:
1.059
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
6.0 %
|
|
IBU:
28
|
|
EBC:
24
|
|
IBU/OG:
0.48
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Viking Malt) | 5.0 | 3.750 | 85.2 | |
Melanoidinas | 70.1 | 0.500 | 11.4 | |
Karamelinis salyklas (iš Alutekso) | 240.2 | 0.150 | 3.4 | |
4.400 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 10.0 | 78 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama 8L / 57ºC vandens;
• 8 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• 70 min ~65ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+14L);
Fermentacija:
pirminė - aštuonios dienos
antrinė - be antrinės
• pilama 8L / 57ºC vandens;
• 8 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• 70 min ~65ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+14L);
Fermentacija:
pirminė - aštuonios dienos
antrinė - be antrinės