Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
69 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. vasario 7 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. vasario 24 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.015
ABV:
5.9 %
IBU:
46
EBC:
18
IBU/OG:
0.76
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Halcyon Pale Ale 6.0 4.180
Vienos salyklas 7.0 0.400
Amber 50.0 0.300
CaraAmber 60.0 0.300
Kvietinis salyklas (tamsus) 15.0 0.200
      5.380

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Challenger (U.K.) 6.4 10 60
Pioneer (U.K.) (pirmas misos apyniavimas) 8.0 20 60
Pioneer (U.K.) 8.0 20 30
Pioneer (U.K.) 8.0 20 10
Pioneer (U.K.) 8.0 15 1
Challenger (U.K.) (šaltas apyniavimas) 6.4 5 0
Pioneer (U.K.) (šaltas apyniavimas) 8.0 20 0
      110  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 75

Pastabos

Kauno pankus prisiminus.

Salinimas:
67 laipsniai - 75 min.

Komentarai

  • Vajezus

    2013 m. Vasario 9 d.  
    O siaip sportinis idomumas zmogaus kuris nevires stipriau apyniuotu alu - challenger 10 gr (>10%) 60 min, ar yra nors kokia tikimybe kad jis ka nors duos skoniui/aromatui siuo atveju?
  • konung

    2013 m. Vasario 9 d.
    pionierių ištekliai nepatraukė... teko primest kitų anglų. Čia labiau dėl ibu, o ne skonio ieškojimai. O jei kažkiek jausis, bus į temą. Challenger kartumas malonus. Padaugint irgi nesinorėjo - siekiau vos perlipančio rėmus žolinio ipa.
Prisijungę aludariai