Receptas / kekšių sodas: pirmas kartas
Informacija
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
5.0 %
|
|
IBU:
15
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.28
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (iš ūkininkų turgaus) | 3.0 | 3.000 | 88.0 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 0.300 | 8.8 | |
Gliukozė | 0.0 | 0.100 | 2.9 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Black Dehusked' | 1200.9 | 0.010 | 0.3 | |
3.410 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 9.2 | 10 | 60 | |
Saaz (Czech) | 2.5 | 5 | 15 | |
traiškytos kalendrų sėklos | 1.0 | 8 | 5 | |
23 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Blanche | 8.0 | 72 |
Pastabos
RO/krano 90/10. +1gCaSO4 +1gCaCl +1gNaCl /10L
Ca: 59 ppm
Mg: 4 ppm
Na: 45 ppm
SO4: 66 ppm
Cl: 116 ppm
HCO3: 39 ppm
RA: -12
63C 40min (jodo testas dar juoduoja)
68C 40min
72C 15min
keliam iki 78C
tekinam.
taikau į HOE
Ca: 59 ppm
Mg: 4 ppm
Na: 45 ppm
SO4: 66 ppm
Cl: 116 ppm
HCO3: 39 ppm
RA: -12
63C 40min (jodo testas dar juoduoja)
68C 40min
72C 15min
keliam iki 78C
tekinam.
taikau į HOE
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
4.6
(1 balsas)
Komentarai
-
justinas
2013 m. Kovo 22 d.runce būtinai sukurk etikėte šiam alui :D -
BeerGeek.lt
2013 m. Kovo 22 d.Šaunus pavadinimas :D -
runce
2013 m. Kovo 22 d.dėl mielių, vandens profilio, kalendros, gliukozės. aišku, dar reiktų naudot na kvietinį salyklą, o nesalyklinius kviečius arba dribsnius, bet neturėjau. reiks gal ir etiketę papaišyt :) -
runce
2013 m. Kovo 23 d.labai norėjau curacao, bet neturėjau, čia tik pirmas kartas, tikrai bus ir antras, nes hoe patinka. daug kvietinio salyklo nedėjau, nes kažkaip užsimaniau pilnesnio kūno. svarbiausia tai mieles išmėginti, nes tikrų wit sunku rasti, wyeasto nuo antros gen galima naudot, o ir šios firmos brewferm top elio mielės labai patiko -
runce
2013 m. Kovo 23 d.jei vėliau jų dar turėsi, kad ir trečios kartos, būtinai paimčiau :)
4.6
kalendrų, pagedusio p[irktinio ietuviško lagerio
skaidrus, be putos, kažkoks negrynas
kalendrų, saldus, šlykštokas, oksidacijos
šiltas,kreminis, persigazavęs, vidutinio - dideliokūno
nepatiko. blogai su viskuo