Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. vasario 11 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. kovo 22 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.015
ABV:
5.0 %
IBU:
15
EBC:
10
IBU/OG:
0.28
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (iš ūkininkų turgaus) 3.0 3.000
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 0.300
Gliukozė 0.0 0.100
Skrudintas miežių salyklas 'Black Dehusked' 1200.9 0.010
      3.410

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 9.2 10 60
Saaz (Czech) 2.5 5 15
traiškytos kalendrų sėklos 1.0 8 5
      23  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Blanche 8.0 72

Pastabos

RO/krano 90/10. +1gCaSO4 +1gCaCl +1gNaCl /10L

Ca: 59 ppm
Mg: 4 ppm
Na: 45 ppm
SO4: 66 ppm
Cl: 116 ppm
HCO3: 39 ppm
RA: -12

63C 40min (jodo testas dar juoduoja)
68C 40min
72C 15min
keliam iki 78C
tekinam.

taikau į HOE

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

4.6

(1 balsas)

Komentarai

  • justinas

    2013 m. Kovo 22 d.
    runce būtinai sukurk etikėte šiam alui :D
  • BeerGeek.lt

    2013 m. Kovo 22 d.
    Šaunus pavadinimas :D
  • runce

    2013 m. Kovo 22 d.
    dėl mielių, vandens profilio, kalendros, gliukozės. aišku, dar reiktų naudot na kvietinį salyklą, o nesalyklinius kviečius arba dribsnius, bet neturėjau. reiks gal ir etiketę papaišyt :)
  • runce

    2013 m. Kovo 23 d.
    labai norėjau curacao, bet neturėjau, čia tik pirmas kartas, tikrai bus ir antras, nes hoe patinka. daug kvietinio salyklo nedėjau, nes kažkaip užsimaniau pilnesnio kūno. svarbiausia tai mieles išmėginti, nes tikrų wit sunku rasti, wyeasto nuo antros gen galima naudot, o ir šios firmos brewferm top elio mielės labai patiko
  • runce

    2013 m. Kovo 23 d.
    jei vėliau jų dar turėsi, kad ir trečios kartos, būtinai paimčiau :)
Prisijungę aludariai