Receptas / Erstikio TRADICINIS BOCK
Informacija
Kiekis:
17 litrų
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. vasario 11 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. kovo 19 d.
Parametrai
OG:
1.068
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
7.4 %
|
|
IBU:
25
|
|
EBC:
36
|
|
IBU/OG:
0.37
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Viking Malt) | 5.0 | 3.500 | 70.0 | |
Kepintas salyklas (sausas) * | 100.1 | 1.000 | 20.0 | |
Melanoidinas | 70.1 | 0.500 | 10.0 | |
5.000 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Saflager W34/70 (šlapios, naudotos) | 50.0 | 83 |
Pastabos
* Sausas bazinis salyklas pakepintas keptuvėje.
Salinimas:
• pilama 9L / 57ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:1,8);
• pilama 5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:2,8);
• 1/2 mentalo verdama 10 min, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+13L);
Fermentacija:
pirminė - 13 dienų 10C; 6 dienos 20C
lageriavimas - buteliuose prie 10C
Salinimas:
• pilama 9L / 57ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:1,8);
• pilama 5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:2,8);
• 1/2 mentalo verdama 10 min, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+13L);
Fermentacija:
pirminė - 13 dienų 10C; 6 dienos 20C
lageriavimas - buteliuose prie 10C
Aludarių Taurė 2013
2013 m. gegužės 11 d.