Informacija

Kiekis:
17 litrų
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. vasario 11 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. kovo 19 d.

Parametrai

OG:
1.068
FG:
1.012
ABV:
7.4 %
IBU:
25
EBC:
36
IBU/OG:
0.37
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2013

    2013 m. gegužės 11 d.
    Vieta: II
    Kategorija: Tamsūs lageriai
    Surinkti taškai: 25.00

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Viking Malt) 5.0 3.500
Kepintas salyklas (sausas) * 100.1 1.000
Melanoidinas 70.1 0.500
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 15.5 12 60
Tradition 6.5 10 15
      22  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 (šlapios, naudotos) 50.0 83

Pastabos

* Sausas bazinis salyklas pakepintas keptuvėje.

Salinimas:
• pilama 9L / 57ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:1,8);
• pilama 5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:2,8);
• 1/2 mentalo verdama 10 min, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+13L);

Fermentacija:
pirminė - 13 dienų 10C; 6 dienos 20C
lageriavimas - buteliuose prie 10C
Prisijungę aludariai