Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
86 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. vasario 24 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. kovo 18 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.016
ABV:
4.8 %
IBU:
21
EBC:
53
IBU/OG:
0.41
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 2.900
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1401.1 0.150
CaraCrystal 120.1 0.150
      3.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 9.0 15 75
      15  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Lager 497 antros gen. 100.0 70

Pastabos

RO/krano 50/50 +1.9g NaHCO3 +1g CaCl2/10L

Ca 67
Mg 20
SO4 52
Na 87
Cl 82
HCO3 332
RA (CaCO3) 212


10L 53C > 50C 7min
keliam ant ugnies iki 64C
64C 25min keliam ant ugnies iki 72C
72C 30min
keliam iki 78
nutekinam pirmoką, pradedam jį virti
nutekinam antroką, pakartojam

salyklas iš ūkininkų turgaus, labai neskaidrėja mentalas ties 50C ir 63C, dėl to 63C pauzę pailginau nuo 15 iki 25min

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

9.4

(2 balsai)

Komentarai

  • Linas

    2013 m. Balandžio 21 d.
    spalva gera, labai švelnus. Recepte rašai, kad 5 proc itin skrudinto ir 5 proc. karamelės, bet kažkaip to skrudinto salyklo visai nesijaučia. Toks jausmas kad tik spalvą nudažė. Ar čia vandens paslaptis?
Prisijungę aludariai