Receptas / dunkelis
Informacija
Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
86 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. vasario 24 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. kovo 18 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
4.8 %
|
|
IBU:
21
|
|
EBC:
53
|
|
IBU/OG:
0.41
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 2.900 | 90.6 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' | 1401.1 | 0.150 | 4.7 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.150 | 4.7 | |
3.200 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
MauriBrew Lager 497 antros gen. | 100.0 | 70 |
Pastabos
RO/krano 50/50 +1.9g NaHCO3 +1g CaCl2/10L
Ca 67
Mg 20
SO4 52
Na 87
Cl 82
HCO3 332
RA (CaCO3) 212
10L 53C > 50C 7min
keliam ant ugnies iki 64C
64C 25min keliam ant ugnies iki 72C
72C 30min
keliam iki 78
nutekinam pirmoką, pradedam jį virti
nutekinam antroką, pakartojam
salyklas iš ūkininkų turgaus, labai neskaidrėja mentalas ties 50C ir 63C, dėl to 63C pauzę pailginau nuo 15 iki 25min
Ca 67
Mg 20
SO4 52
Na 87
Cl 82
HCO3 332
RA (CaCO3) 212
10L 53C > 50C 7min
keliam ant ugnies iki 64C
64C 25min keliam ant ugnies iki 72C
72C 30min
keliam iki 78
nutekinam pirmoką, pradedam jį virti
nutekinam antroką, pakartojam
salyklas iš ūkininkų turgaus, labai neskaidrėja mentalas ties 50C ir 63C, dėl to 63C pauzę pailginau nuo 15 iki 25min
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
9.4
(2 balsai)
9.6
skrudinto, karamelės salyklosu šiek tiek mielių papildymu
ideali
pilnas, subalansuotas, kaip pagal aprašymą. ganėtinai lengvas
trūksta kūno. miunchenas, viena ar melanoidinas būtų gerai
dar