Informacija

Kiekis:
11 litrų
Efektyvumas:
41 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. vasario 24 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. birželio 27 d.

Parametrai

OG:
1.107
FG:
1.020
ABV:
11.4 %
IBU:
289
EBC:
55
IBU/OG:
2.70
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Vokiškas kvietinis salyklas (šviesus) 4.0 4.000
Vokiškas pilsnerio salyklas 3.0 2.000
Vokiškas miuncheno salyklas 25.0 2.000
Konditerinis cukrus (rudas) 425.3 0.250
      8.250

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Herkules (German) (pirmas misos apyniavimas) 17.1 50 90
Herkules (German) 17.1 50 60
Perle (German) 7.6 50 30
Perle (German) 7.6 50 10
Hersbrucker (German) (salinimo apyniai) 4.1 100 0
Senų ąžuolinių viskio statinių gabaliukai 0.0 9 0
Amerikietiško ąžuolo drožlės, stipriai skrudintos 0.0 15 0
      324  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 3655 | PC Belgian Schelde Ale Yeast (starteris) 750.0 81

Pastabos

Salinimas:
~67-69°C - 90 min. + 4g CaSO4 + 2g NaCl
~12 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 78˚C
Išviso 135 min.
pH ~ 5,4

Prieš verdant: G = 1,074 V = 13,3 l
Prieš fermentuojant: G = 1,108 V = 10,7 l

Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~26°C

Dėkui Linui už juodalksnio ir uosio malkom išrūkytus salyklus.

Pabandžiau salint fermentery ir gavau labai mažą efektyvumą.
Teko nuvirint ir įdėt cukraus.
Papildomai nusitekinau butlių apie 10 litrų G = 1,044 misos, MauriBrew Weiss mielės.
Ir dar panašus kiekis su Schelde.

Kviečių vynas.

Komentarai

  • Dainius

    2013 m. Gegužės 18 d.
    Atsibundu - pernelyg aštrus kvapas. Išlipo per puodo viršų, nors vietos nemažai palikta. Ot ta Schelde! :)
  • Linas

    2013 m. Gegužės 21 d.
    dūmais namai pakvipo? :)
  • Dainius

    2013 m. Gegužės 23 d.
    Teisybės dėlei atsibudau gerokai iki pietų :) Dūmų kvapo šįkart saikingai jautės, gal ir įpratimas duoda savo. Gavosi kiek šviesesnis, švelnus, pilno kūno ir labai šildantis alus. Kvape ir skony dominuoja alkoholis, ir ne bet koks, bet dauguma, matyt, fuzelių - fermentavos aukštoj temperatūroj.
    Iš esmės gavau tai ko norėjau, reikia leist susigulėt ir tada jau vertinsim.
Prisijungę aludariai