Receptas / Ąžuolas
Informacija
Kiekis:
11 litrų
Efektyvumas:
41 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. vasario 24 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. birželio 27 d.
Parametrai
OG:
1.107
|
|
FG:
1.020
|
|
ABV:
11.4 %
|
|
IBU:
289
|
|
EBC:
55
|
|
IBU/OG:
2.70
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Vokiškas kvietinis salyklas (šviesus) | 4.0 | 4.000 | 48.5 | |
Vokiškas pilsnerio salyklas | 3.0 | 2.000 | 24.2 | |
Vokiškas miuncheno salyklas | 25.0 | 2.000 | 24.2 | |
Konditerinis cukrus (rudas) | 425.3 | 0.250 | 3.0 | |
8.250 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Herkules (German) (pirmas misos apyniavimas) | 17.1 | 50 | 90 | |
Herkules (German) | 17.1 | 50 | 60 | |
Perle (German) | 7.6 | 50 | 30 | |
Perle (German) | 7.6 | 50 | 10 | |
Hersbrucker (German) (salinimo apyniai) | 4.1 | 100 | 0 | |
Senų ąžuolinių viskio statinių gabaliukai | 0.0 | 9 | 0 | |
Amerikietiško ąžuolo drožlės, stipriai skrudintos | 0.0 | 15 | 0 | |
324 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 3655 | PC Belgian Schelde Ale Yeast (starteris) | 750.0 | 81 |
Pastabos
Salinimas:
~67-69°C - 90 min. + 4g CaSO4 + 2g NaCl
~12 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 78˚C
Išviso 135 min.
pH ~ 5,4
Prieš verdant: G = 1,074 V = 13,3 l
Prieš fermentuojant: G = 1,108 V = 10,7 l
Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~26°C
Dėkui Linui už juodalksnio ir uosio malkom išrūkytus salyklus.
Pabandžiau salint fermentery ir gavau labai mažą efektyvumą.
Teko nuvirint ir įdėt cukraus.
Papildomai nusitekinau butlių apie 10 litrų G = 1,044 misos, MauriBrew Weiss mielės.
Ir dar panašus kiekis su Schelde.
Kviečių vynas.
~67-69°C - 90 min. + 4g CaSO4 + 2g NaCl
~12 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 78˚C
Išviso 135 min.
pH ~ 5,4
Prieš verdant: G = 1,074 V = 13,3 l
Prieš fermentuojant: G = 1,108 V = 10,7 l
Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~26°C
Dėkui Linui už juodalksnio ir uosio malkom išrūkytus salyklus.
Pabandžiau salint fermentery ir gavau labai mažą efektyvumą.
Teko nuvirint ir įdėt cukraus.
Papildomai nusitekinau butlių apie 10 litrų G = 1,044 misos, MauriBrew Weiss mielės.
Ir dar panašus kiekis su Schelde.
Kviečių vynas.
Dainius
2013 m. Gegužės 18 d.Linas
2013 m. Gegužės 21 d.Dainius
2013 m. Gegužės 23 d.Iš esmės gavau tai ko norėjau, reikia leist susigulėt ir tada jau vertinsim.