Receptas / Centennial apyniuotis
Informacija
Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. kovo 9 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. kovo 1 d.
Parametrai
OG:
1.090
|
|
FG:
1.024
|
|
ABV:
8.6 %
|
|
IBU:
135
|
|
EBC:
28
|
|
IBU/OG:
1.50
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Munich salyklas | 15.0 | 5.000 | 100.0 | |
5.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Centennial | 11.2 | 25 | 30 | |
Centennial | 11.2 | 25 | 25 | |
Centennial | 11.2 | 25 | 20 | |
Centennial | 11.2 | 25 | 15 | |
Centennial | 11.2 | 25 | 10 | |
Centennial | 11.2 | 25 | 5 | |
Centennial | 11.2 | 25 | 0 | |
Centennial | 11.2 | 25 | 0 | |
200 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) | 6.0 | 73 |
Pastabos
Salinimas:
~62-66°C - 180 min. + 9g CaSO4
~10 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
Išviso 210 min.
pH ~ 5,3
Prieš verdant: G = 1,080 V = 13,0 l
Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~20°C
~62-66°C - 180 min. + 9g CaSO4
~10 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
Išviso 210 min.
pH ~ 5,3
Prieš verdant: G = 1,080 V = 13,0 l
Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~20°C
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
6.4
(2 balsai)
5.6
Salyklo kvapas, apyniai juntami nežymiai
Tamsaus gintaro spalva, putos nėra
Saldumas pereinantis į buką kartumą
Maža karbonizacija, vidutinis kūnas, šiluma
Ragautas "Maišas salyklo: IPA" metu.