Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
79 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. kovo 17 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. liepos 18 d.

Parametrai

OG:
1.082
FG:
1.016
ABV:
8.6 %
IBU:
31
EBC:
17
IBU/OG:
0.37
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2014

    2014 m. balandžio 11 d.
    Vieta: III
    Kategorija: Belgiški stiprūs šviesieji eliai
    Surinkti taškai: 122.00

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 5.000
Invertuotas cukrus (gelsvas) 50.0 1.000
Vokiškas pilsner 3.0 0.500
CaraPils 5.0 0.500
      7.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Styrian Golding (Slovenia) 4.1 75 75
Saaz (Czech) 3.2 40 15
Saaz (Czech) 3.2 40 1
Styrian Golding (Dry hopping) 4.1 25 0
Saaz (Dry Hopping) 3.2 20 0
      200  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast Belgian Strong Ale (1388) 12.0 80

Pastabos

Salinti 75 min. prie 68 C temp.
Tekinam ~80 - 85 C. temp. vandeniu.
Cukrus dedamas likus 10 min.

Litrui alaus dėta 5 g gliukozės.

Receptas iš http://www.brew365.com/beer_duvel.php ir naudojantis gamintojo psl. http://www.duvel.be/#/uk/en/the_beer esama informacija.


Pastaba. Alus "Duvel" pasak vartotojų yra vienas geriausių alus pasaulyje (bent jau man tai Nr. 1).

Informacijos šaltiniai:

http://www.ratebeer.com/beer/duvel/1434/
http://beeradvocate.com/beer/profile/222/695

Nuotraukos

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

9.0

(1 balsas)

Komentarai

  • Tomas

    2013 m. Kovo 17 d.  
    5-6 siūlyčiau palikti
  • Pikas

    2013 m. Kovo 17 d.
    Dėl carapils gausis šiek tiek aukštesnis FG nei be carapils, o Belgian golden strong ale (BGSA) praktiškai visada stengiamasi išfermentuoti kaip galima sausiau. Aroma taip pat nedėčiau, pačios mielės duos pakankamai daug charakteringo skonio. Svarbiausia tinkama fermentacijos temperatūra, pakankamas kiekis mielių ir išfermentuoti sausai. Man su šitomis mielėmis gana neblogai gavosi ir fermentuojant prie ~25 C (misos temp.) - daug duveliui būdingų vaisinių esterių.
  • AJ

    2013 m. Kovo 18 d.
    Dėl salyklų, tai bandau išlaikyt tą receptą kur aukščiau pateikta, gal dar pakoreguosiu į mažesnio kiekio pusę. Blogiausia, kad šitų mielių neturiu. Jei yra turinčių, atsiliepkit :)
    Galėsim paderint mainus su mano turimom mielėm. Arba teks naujas pirkt.
  • AJ

    2013 m. Liepos 6 d.
    Taigi po mėnesio brandos atsidariau buteliuką. Pokštelėjo labai smagiai, puta tvarkinga kaip ir turi būt šiame belge. Spalva visiškai nepanaši į lauktą ir pagal skaičiuoklę primestą (kiek teko stebėt youtube ir kitur Duvel klonų gamybą nei vienas negavo šviesio spalvos su šiais salyklais, kažin kodėl?). Karbonizacija ideali, skonis jau dabar šiek tiek primena orginalą, bet tik šiek tiek - pabrandinsiu ilgiau manau atsiskleis labiau. Bet tiesa pasakius jau dabar puikus belgas, geriasi lengvai su tiek ABV ir jaučiu kad yra labai pavykęs :)
  • AJ

    2013 m. Liepos 6 d.
    My bad, reiks pradėt ir man matuot pH :)
Prisijungę aludariai