Receptas / Duvel
Informacija
Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
79 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. kovo 17 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. liepos 18 d.
Parametrai
OG:
1.082
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
8.6 %
|
|
IBU:
31
|
|
EBC:
17
|
|
IBU/OG:
0.37
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Belgiškas pilsnerio salyklas | 3.0 | 5.000 | 71.4 | |
Invertuotas cukrus (gelsvas) | 50.0 | 1.000 | 14.3 | |
Vokiškas pilsner | 3.0 | 0.500 | 7.1 | |
CaraPils | 5.0 | 0.500 | 7.1 | |
7.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Styrian Golding (Slovenia) | 4.1 | 75 | 75 | |
Saaz (Czech) | 3.2 | 40 | 15 | |
Saaz (Czech) | 3.2 | 40 | 1 | |
Styrian Golding (Dry hopping) | 4.1 | 25 | 0 | |
Saaz (Dry Hopping) | 3.2 | 20 | 0 | |
200 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast Belgian Strong Ale (1388) | 12.0 | 80 |
Pastabos
Salinti 75 min. prie 68 C temp.
Tekinam ~80 - 85 C. temp. vandeniu.
Cukrus dedamas likus 10 min.
Litrui alaus dėta 5 g gliukozės.
Receptas iš http://www.brew365.com/beer_duvel.php ir naudojantis gamintojo psl. http://www.duvel.be/#/uk/en/the_beer esama informacija.
Pastaba. Alus "Duvel" pasak vartotojų yra vienas geriausių alus pasaulyje (bent jau man tai Nr. 1).
Informacijos šaltiniai:
http://www.ratebeer.com/beer/duvel/1434/
http://beeradvocate.com/beer/profile/222/695
Tekinam ~80 - 85 C. temp. vandeniu.
Cukrus dedamas likus 10 min.
Litrui alaus dėta 5 g gliukozės.
Receptas iš http://www.brew365.com/beer_duvel.php ir naudojantis gamintojo psl. http://www.duvel.be/#/uk/en/the_beer esama informacija.
Pastaba. Alus "Duvel" pasak vartotojų yra vienas geriausių alus pasaulyje (bent jau man tai Nr. 1).
Informacijos šaltiniai:
http://www.ratebeer.com/beer/duvel/1434/
http://beeradvocate.com/beer/profile/222/695
Nuotraukos
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
9.0
(1 balsas)
Komentarai
-
Tomas
2013 m. Kovo 17 d.5-6 siūlyčiau palikti -
Pikas
2013 m. Kovo 17 d.Dėl carapils gausis šiek tiek aukštesnis FG nei be carapils, o Belgian golden strong ale (BGSA) praktiškai visada stengiamasi išfermentuoti kaip galima sausiau. Aroma taip pat nedėčiau, pačios mielės duos pakankamai daug charakteringo skonio. Svarbiausia tinkama fermentacijos temperatūra, pakankamas kiekis mielių ir išfermentuoti sausai. Man su šitomis mielėmis gana neblogai gavosi ir fermentuojant prie ~25 C (misos temp.) - daug duveliui būdingų vaisinių esterių. -
AJ
2013 m. Kovo 18 d.Dėl salyklų, tai bandau išlaikyt tą receptą kur aukščiau pateikta, gal dar pakoreguosiu į mažesnio kiekio pusę. Blogiausia, kad šitų mielių neturiu. Jei yra turinčių, atsiliepkit :)
Galėsim paderint mainus su mano turimom mielėm. Arba teks naujas pirkt. -
AJ
2013 m. Liepos 6 d.Taigi po mėnesio brandos atsidariau buteliuką. Pokštelėjo labai smagiai, puta tvarkinga kaip ir turi būt šiame belge. Spalva visiškai nepanaši į lauktą ir pagal skaičiuoklę primestą (kiek teko stebėt youtube ir kitur Duvel klonų gamybą nei vienas negavo šviesio spalvos su šiais salyklais, kažin kodėl?). Karbonizacija ideali, skonis jau dabar šiek tiek primena orginalą, bet tik šiek tiek - pabrandinsiu ilgiau manau atsiskleis labiau. Bet tiesa pasakius jau dabar puikus belgas, geriasi lengvai su tiek ABV ir jaučiu kad yra labai pavykęs :) -
AJ
2013 m. Liepos 6 d.My bad, reiks pradėt ir man matuot pH :)
Aludarių Taurė 2014
2014 m. balandžio 11 d.