Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
73 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. kovo 27 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 11 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.010
ABV:
4.5 %
IBU:
23
EBC:
8
IBU/OG:
0.50
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 5.0 3.800
      3.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Amarillo 9.6 15 60
Saaz 4.0 15 15
Saaz (šaltam apyniavimui) 4.0 9 0
      39  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 8.0 77

Pastabos

Salinimas:
• pilama 7,6L (100% RO) / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 3,8L (100% RO) / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L = 8L RO + 8L krano);

Fermentacija:
pirminė - 3 dienos
5L išpilstyti be antrinės, likusi dalis - į antrinę su SAAZ
antrinė - 3 dienos (su SAAZ)

Komentarai

  • runce

    2013 m. Balandžio 4 d.
    dėl vandens ir salyklų pasirinkimo. tik amarillo netinka, daugiau viskas kolšiška.
  • erstikis

    2013 m. Balandžio 4 d.
    runce, sakai COLUMBUS labiau tinka? ;)
  • runce

    2013 m. Balandžio 4 d.
    nu iki vokiškų apynių sunkiai traukia :)
  • Maegnar

    2013 m. Balandžio 4 d.
    Vanduo gerai.
    Bet kiek suprantu - salyklas turėjo būti Pilsnerio. Apyniai Saaz, Spalt, Hallertau, Tettnanger, ir pan.
    Ir mielės turėjo būti Notti arba specialios Kolscho. Nes Reikia žemesnių temperatūrų, o S-04 veikia prie 18~24C
    Tai aš palaikau Mode - čia arčiau APA, ar kažko dar šviesaus...
  • runce

    2013 m. Balandžio 4 d.
    ganėtinai beprasmiška, nes skonio ir supratimo reikalas, bet salyklas ir yra pilsnerio, mielės aukštos atenuacijos ir jos, jei jau tas svarbu,puikiai dirba ir prie 15 ir net 12C, o vanduo šiuo atveju duoda didžiąją dalį skonio
Prisijungę aludariai