Receptas / Erstikio KöLSCH
Informacija
Parametrai
OG:
1.045
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
4.5 %
|
|
IBU:
23
|
|
EBC:
8
|
|
IBU/OG:
0.50
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 5.0 | 3.800 | 100.0 | |
3.800 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Amarillo | 9.6 | 15 | 60 | |
Saaz | 4.0 | 15 | 15 | |
Saaz (šaltam apyniavimui) | 4.0 | 9 | 0 | |
39 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 8.0 | 77 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama 7,6L (100% RO) / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 3,8L (100% RO) / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L = 8L RO + 8L krano);
Fermentacija:
pirminė - 3 dienos
5L išpilstyti be antrinės, likusi dalis - į antrinę su SAAZ
antrinė - 3 dienos (su SAAZ)
• pilama 7,6L (100% RO) / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 3,8L (100% RO) / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L = 8L RO + 8L krano);
Fermentacija:
pirminė - 3 dienos
5L išpilstyti be antrinės, likusi dalis - į antrinę su SAAZ
antrinė - 3 dienos (su SAAZ)
runce
2013 m. Balandžio 4 d.erstikis
2013 m. Balandžio 4 d.runce
2013 m. Balandžio 4 d.Maegnar
2013 m. Balandžio 4 d.Bet kiek suprantu - salyklas turėjo būti Pilsnerio. Apyniai Saaz, Spalt, Hallertau, Tettnanger, ir pan.
Ir mielės turėjo būti Notti arba specialios Kolscho. Nes Reikia žemesnių temperatūrų, o S-04 veikia prie 18~24C
Tai aš palaikau Mode - čia arčiau APA, ar kažko dar šviesaus...
runce
2013 m. Balandžio 4 d.