Receptas / Baltas alus
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
60 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. balandžio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 9 d.
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
5.2 %
|
|
IBU:
14
|
|
EBC:
7
|
|
IBU/OG:
0.26
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Belgiškas pilsnerio salyklas | 3.0 | 2.500 | 43.9 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 2.500 | 43.9 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 0.400 | 7.0 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.300 | 5.3 | |
5.700 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Nugget | 12.0 | 8 | 60 | |
Saaz (Czech) | 4.0 | 15 | 15 | |
23 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Blanche | 12.0 | 75 |
Pastabos
Dar bus pridedama apelsinų žievelių(150 g), kalendros(5g) likus 5min.
Gytis
2013 m. Balandžio 8 d.@Regis @Artis
Na, kadangi aš dabar turiu šaldytuvą, negaliu sakyti, kad sugadino sezoną. Bet kad 4 virimų mėnesiai išbraukti, tai faktas.
Dainius
2013 m. Balandžio 9 d.Žiūrėk paprasčiau: sausų mielių gamintojas turi labai ribotą mielių pasiūlą. Tarkim šiuo atveju Brewferm'as tipines witbier'o mieles nesismulkina ir pateikia kaip kvietines. Kito galimtojo "kvietinės" yra tipines hefeweizen mielės.
Turiu suradęs lentelę, kur surašyta daugelio mielių kilmė, tai Brewferm Blanche pagal ją ir yra tikros witbier mielės.
Bet kurias iš sausų mielių pasirinkęs, vistiek gausi skanų alų, imk ir bandyk.
Dainius
2013 m. Balandžio 9 d.Zalvarinis
2013 m. Balandžio 9 d.Dainius
2013 m. Balandžio 9 d.Tarkim aš palikčiau kokių 50 gramų, nes man patinka jų kartumas.