Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
60 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. balandžio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 9 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.013
ABV:
5.2 %
IBU:
14
EBC:
7
IBU/OG:
0.26
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 2.500
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 2.500
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.400
Avižiniai dribsniai 4.0 0.300
      5.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 12.0 8 60
Saaz (Czech) 4.0 15 15
      23  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Blanche 12.0 75

Pastabos

Dar bus pridedama apelsinų žievelių(150 g), kalendros(5g) likus 5min.

Komentarai

  • Gytis

    2013 m. Balandžio 8 d.
    Zalvarini, dar neįtikinome?

    @Regis @Artis
    Na, kadangi aš dabar turiu šaldytuvą, negaliu sakyti, kad sugadino sezoną. Bet kad 4 virimų mėnesiai išbraukti, tai faktas.
  • Dainius

    2013 m. Balandžio 9 d.
    Jei dėsi tiek prieskonių manau ir su S-05 bus witbier'as :)
    Žiūrėk paprasčiau: sausų mielių gamintojas turi labai ribotą mielių pasiūlą. Tarkim šiuo atveju Brewferm'as tipines witbier'o mieles nesismulkina ir pateikia kaip kvietines. Kito galimtojo "kvietinės" yra tipines hefeweizen mielės.
    Turiu suradęs lentelę, kur surašyta daugelio mielių kilmė, tai Brewferm Blanche pagal ją ir yra tikros witbier mielės.
    Bet kurias iš sausų mielių pasirinkęs, vistiek gausi skanų alų, imk ir bandyk.
  • Dainius

    2013 m. Balandžio 9 d.
  • Zalvarinis

    2013 m. Balandžio 9 d.
    Dėkui už patarimus ir rekomendacijas. Kalendros turbūt padauginau čia žiūrinėdamas įvairius receptus ir matavimo vienetus ne taip konvertavau.
  • Dainius

    2013 m. Balandžio 9 d.
    Peržiūrėk ir Curacao kiekį. Nieko baisaus jei 150 gramų dėtum, bet dauguma naudoja mažiau.
    Tarkim aš palikčiau kokių 50 gramų, nes man patinka jų kartumas.
Prisijungę aludariai