Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
71 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. balandžio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 12 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.013
ABV:
5.0 %
IBU:
19
EBC:
11
IBU/OG:
0.37
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 3.000
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.400
Avižiniai dribsniai 4.0 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1401.1 0.010
      3.610

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 2.6 45 60
curacao 1.0 10 15
kalendra 1.0 3 15
      58  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
forbidden fruit (iš Maistros,) 12.0 75

Pastabos

RO/krano 90/10. +2gCaSO4 +1gNaCl /10L

Ca: 55 ppm
Mg: 4 ppm
Na: 45 ppm
SO4: 122 ppm
Cl: 68 ppm
HCO3: 39 ppm
RA: -10

dribsnius paviriau 15min 4L vandens. užpyliau 6L 18C vandens. pakaitinau iki 55C, sudėjau salyklus
50C 15min
63C 30min
72C 30min
keliam iki 78C
tekinam.

taikau į HOE

Komentarai

  • Gytis

    2013 m. Balandžio 12 d.
    Kokiu tikslu roasted black dėjai?
  • runce

    2013 m. Balandžio 12 d.
    tik spalvai, labai mažas kiekis. darant iš minkšto vandens alus gaunasi skiesto šlapimo spalvos, jei vien iš bazinio (hidrokarbonatai ištraukia tamsesnę spalvą)
Prisijungę aludariai