Receptas / Erstikio ADMIROLO IPA
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. balandžio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gegužės 7 d.
Parametrai
OG:
1.055
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
6.1 %
|
|
IBU:
47
|
|
EBC:
20
|
|
IBU/OG:
0.84
|
dominuoja apynių skonis
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (VikingMalt) | 5.0 | 4.000 | 88.9 | |
Bazinis salyklas (kepintas sausas)* | 100.1 | 0.500 | 11.1 | |
4.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Admiral (U.K.) | 14.0 | 25 | 60 | |
East Kent Golding (U.K.) | 4.0 | 15 | 15 | |
East Kent Golding (U.K.) (į antrinę) | 4.0 | 14 | 0 | |
54 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 85 |
Pastabos
* Sausas bazinis salyklas pakepintas keptuvėje. Salyklo spalva varijuoja nuo sodriai geltonos iki rusvos su pavieniais tamsiai rudos spalvos grūdais. Atsirado stiprus riešutų kvapas.
Salinimas:
• pilama 9L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4,5L / 100ºC vandens;
• 90 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• 5 min ~72ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+18L);
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos
antrinė - 5 dienos (su EKG)
Salinimas:
• pilama 9L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4,5L / 100ºC vandens;
• 90 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• 5 min ~72ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+18L);
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos
antrinė - 5 dienos (su EKG)