Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. balandžio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gegužės 7 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.008
ABV:
6.1 %
IBU:
47
EBC:
20
IBU/OG:
0.84
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (VikingMalt) 5.0 4.000
Bazinis salyklas (kepintas sausas)* 100.1 0.500
      4.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Admiral (U.K.) 14.0 25 60
East Kent Golding (U.K.) 4.0 15 15
East Kent Golding (U.K.) (į antrinę) 4.0 14 0
      54  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 85

Pastabos

* Sausas bazinis salyklas pakepintas keptuvėje. Salyklo spalva varijuoja nuo sodriai geltonos iki rusvos su pavieniais tamsiai rudos spalvos grūdais. Atsirado stiprus riešutų kvapas.

Salinimas:
• pilama 9L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4,5L / 100ºC vandens;
• 90 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• 5 min ~72ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+18L);

Fermentacija:
pirminė - 7 dienos
antrinė - 5 dienos (su EKG)
Prisijungę aludariai