Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. balandžio 16 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gegužės 31 d.

Parametrai

OG:
1.044
FG:
1.006
ABV:
5.0 %
IBU:
20
EBC:
6
IBU/OG:
0.45
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 4.500
Miuncheno salyklas 15.0 0.250
      4.750

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Spalt (German) 5.0 40 60
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 86

Pastabos

Vanduo 100% RO.
Salinimas single step infusion 64C, 90 min, virimas 90 min, apyniai tik kartinimui

Komentarai

  • runce

    2013 m. Balandžio 16 d.
    Ca: 104
    Mg: 15
    Na: 52
    CO3: 152
    SO4: 86
    Cl: 109

    Notes: The soft water of Köln lends Kölsch its distinctive soft, rounded mouthfeel. This effect may be hard to duplicate for most homebrewers using their ordinary water supply.

    nu jei čia skaitos minkštas vanduo, tai... =D daug chloridų, vadinas išreikštas salyklas. daug kalcio.. visko nemažai. alus gautųsi visiškai nepanašus į virtą vien iš RO
  • GiN

    2013 m. Balandžio 17 d.
    Va dėl to aš ir susipainiojau. Buvau įsitikinęs, kad reikia kuo minkštesnio vandens. Gal visgi bandysiu iš RO daryt, pasidarė įdomu, kas gausis :)
  • Gytis

    2013 m. Balandžio 17 d.
    Man tas jų nurodytas atseit minkštas Kiolno vanduo irgi juokingas pasirodė. Visiškas kliedesys.
  • Dainius

    2013 m. Birželio 5 d.
    Nu smalsu kas gavosi vien tik iš RO. Jokių druskų nedėjai gi?
  • GiN

    2013 m. Birželio 5 d.
    Druskų nedėjau, bet naudojau ne visiškai gryną RO vandenį, praėjusį pro mineralizatorių (kokiom druskom mineralizuoja - nežinau). Gavosi visai nieko, alus prašosi šalto brandinimo, nes labai lėtai skaidrėja, bet iš esmės, tai gavosi toks vasarinis, kokio ir tikėjausi. Dar šiek tiek pakentėk ir paragausi ;)
Prisijungę aludariai