Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
56 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. balandžio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 26 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.007
ABV:
5.4 %
IBU:
23
EBC:
7
IBU/OG:
0.47
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 2.000
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 2.000
Avižiniai dribsniai 4.0 0.500
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.500
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hersbrucker (German) 4.0 15 60
Kalendros sėklos 0.0 15 15
Curacao 0.0 15 15
Citra 15.0 15 15
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Blanche 12.0 86

Pastabos

Salintas 60 min 65°C, pradėjau tekint ant viršaus 76°C vandens kažkiek užpylęs (gal 5 L, nepamenu). 21 L ištekinta, į fermenterį supilta 17,5 L. 14 d. fermentacija pirminiam (galėjo būti ir ilgiau, nes daug mielių buteliuose nusėdo ~0,5-1cm/1L). Išpilstytas į butelius + šaukštelis su kaupu gliukozės/1L.

Po 3 d. - puikus gaivus vaisinis skonis ir tvirta puta, priminė apelsinų sultis.
Po 10 d. - gana stipriai užsigazavęs, puta gana greit dingsta, bet CO² kyla iki paskutinio lašo. Išlindo Citra apynių kvapas, gana intensyvus, bet tuo pačiu malonus - belgiškos bulkutės nepermuša. Jaučiami vaisinis, apelsinų/greipfrutų, kiek ramunėlių kvapai, nežymus sausumas kažkur giliai. Šiek tiek žalsvas atspalvis. Laaabai greit apsuka galvą ir žiaaauriai migdo :)

Dėl efektyvumų ir atenuacijų, IBU ir EBC nesu tikras. Kartumas realiai nedidelis buvo.

Komentarai

  • runce

    2013 m. Balandžio 26 d.
    gražus aprašymas ir šaunus alus turbūt, malonu matyt aludarių pastebėjimus po receptu, o ne vien receptą
Prisijungę aludariai