Informacija

Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
30 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gegužės 5 d.

Parametrai

OG:
1.030
FG:
1.009
ABV:
2.8 %
IBU:
0
EBC:
44
IBU/OG:
0.00
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Cukrus 0.0 0.750
Skrudintas rugių salyklas 600.5 0.200
      0.950

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Kepimo mielės 30.0 70

Pastabos

Salyklą, cukrų ir mieles išmaišyti 3 litruose šilto vandens. Papildyti vandeniu iki 10 litrų.

Receptas gautas iš malūnininko Pranciškaus Jakubausko (Kaune, Aleksote yra nedidelis malūnas, kuriame vietoje traiškomi speltos, kviečių, rugių ir grikių dribsniai - pats tas wit'ams. Taip pat traiško salyklą ir turi rupiai malto skrudinto ruginio salyklo).

Komentarai

  • pofke

    2013 m. Gegužės 5 d.
    Jo, tas pats. Už maišo (50 kg) traiškymą ima 10 Lt, traiško volais. Dribsniai manrods visi 4 Lt/kg.
    Tik jei veši salyklą traiškytis, pasiskambint ir susitart reikia iš anksto.
  • MK

    2013 m. Gegužės 8 d.
    tai kad anksciau siulydavo det 300 gr ruginio salyklo ant 10 l produkto ir cukraus 500 gr :) kazkur neseniai jo spausdinta lapeli aptikau. salyklas ruginis pirktas pries metus.
  • pofke

    2013 m. Gegužės 8 d.
    :D Pas mane dabar toks įdėtas prie salyklo buvo. Šiaip kai laiko turėsiu, pusę cukraus normaliu salyklu keisiu.
Prisijungę aludariai