Receptas / Erstikio KVIETINIS AGNEI
Informacija
Parametrai
OG:
1.048
|
|
FG:
1.018
|
|
ABV:
3.9 %
|
|
IBU:
17
|
|
EBC:
8
|
|
IBU/OG:
0.36
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Viking malt) | 4.0 | 2.000 | 50.0 | |
Kvietinis salyklas (Aluteksas) | 5.0 | 2.000 | 50.0 | |
4.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Bramling Cross (U.K.) | 6.0 | 20 | 60 | |
20 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-33 | 11.0 | 63 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama 10L / 77ºC vandens;
• 60 min 70ºC->65ºC (1:2,5);
• 1/3 mentalo užvirinama, grąžinama atgal;
• 40 min 75ºC->70ºC (1:2,5);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);
Fermentacija:
pirminė - xx dienos
antrinė - xx dienos
• pilama 10L / 77ºC vandens;
• 60 min 70ºC->65ºC (1:2,5);
• 1/3 mentalo užvirinama, grąžinama atgal;
• 40 min 75ºC->70ºC (1:2,5);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);
Fermentacija:
pirminė - xx dienos
antrinė - xx dienos
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
9.2
(1 balsas)
9.2
kviečio, saldus, daugiau esterių nei fenolių. nejaučiu pašalinių nepageidaujamų skonių. galėtų būti vos stipresnis
nors alus gan stipriai gazuotas, bet puta nesilaiko
vidutinio kūno, saldokas, lengvai geriamas (kai šiek tiek nusigazuoja). juntamas kvietys, apynių beveik nėra. puikus mielių charakteris
pakankamai burbulais užkemša stemplę, kad kūrį laiką negalėtum jo atsigerti ir dar labiau užsinorėtum
tai va kokias mieles reikia naudoti kvietiniam alui.. puikus įspūdis. geriausias kvietinis alus