Informacija

Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
46 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gegužės 13 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. liepos 20 d.

Parametrai

OG:
1.110
FG:
1.030
ABV:
10.6 %
IBU:
153
EBC:
47
IBU/OG:
1.38
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Halcyon Pale Ale 6.0 6.000
Rugių salyklas 6.0 2.000
Melanoidinas 70.1 1.000
Tamsus nerafinuotas cukranendrių cukrus 100.1 0.500
      9.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apollo 19.0 75 60
Bravo (salinimo apyniai) 17.3 25 0
Apollo (salinimo apyniai) 19.0 25 0
Amerikietiško ąžuolo drožlės, stipriai skrudintos 0.0 25 0
Bravo 17.3 75 0
      225  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Munich (mielių pyragas) 750.0 73

Pastabos

Salinimas:
~63-68°C - 180 min. + 5g CaSO4
~11 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 75˚C
Išviso 210 min.
pH ~ 5,4

Prieš verdant: G = 1,084 V = 13,1 l

Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~27°C

Rugių vynas.

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

7.4

(1 balsas)

Komentarai

  • Dainius

    2013 m. Liepos 4 d.
    Iš dainos žodžiu nebeišmesi.
  • Dainius

    2014 m. Sausio 7 d.
    Gerai padarei. Šitas alus skaniausias buvo šviežias, kai likusį saldumą balansavo puikusis Apollo apynys, o aromate dominavo Bravo. Anksčiau išbandytus apynius šįkart naudojau jų stipriausiose pozicijose.
    Paskui, deja, savo pusėn nusvėrė likęs FG, pabrandinus gal kiek pagerėtų.

    Vienas iš tikslų buvo išbandyt šių mielių deklaruojamą nominalų 7% ABV atsparumą. Tai riba daugmaž pasiekta :)
Prisijungę aludariai