Receptas / runce juodas elis
Informacija
Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
93 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. birželio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. birželio 14 d.
Parametrai
OG:
1.047
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
4.4 %
|
|
IBU:
21
|
|
EBC:
60
|
|
IBU/OG:
0.46
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 2.400 | 92.3 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' | 1401.1 | 0.200 | 7.7 | |
2.600 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum PMA | 9.0 | 15 | 60 | |
15 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Top II | 0.0 | 72 |
Pastabos
RO/krano 50/50 +0.5g CaCl2 /10L
Ca 54
Mg 20
SO4 52
Na 30
Cl 58
HCO3 195
RA 110
pH 5.6
7L 53C > 50C 7min (gražiai išskaidrėjo)
keliam ant ugnies iki 64C
64C 60min
keliam iki 76
nutekinam pirmoką, pradedam jį virti
likusio mentalo dekokcija 10min
nutekinam antroką, pakartojam
pradžioj dėjau 100g deginto (38EBC), bet pamatavus pH 5.6, tai įmečiau dar 100g. bet pH nepasikeitė. mistika
Ca 54
Mg 20
SO4 52
Na 30
Cl 58
HCO3 195
RA 110
pH 5.6
7L 53C > 50C 7min (gražiai išskaidrėjo)
keliam ant ugnies iki 64C
64C 60min
keliam iki 76
nutekinam pirmoką, pradedam jį virti
likusio mentalo dekokcija 10min
nutekinam antroką, pakartojam
pradžioj dėjau 100g deginto (38EBC), bet pamatavus pH 5.6, tai įmečiau dar 100g. bet pH nepasikeitė. mistika
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
9.1
(3 balsai)
9.0
Nieko netrūksta, puikus kvapas.
Tobula išvaizda
Mano skoniui, šiek tiek išbalansuotas link kartumo. Mano nuomone šio alus salykliškumo neturėtų užgožti apyniai.
Apynių kartumas bado gomurį, kuris ilgokai jaučiasi poskonyje, kas trukdo mėgautis alumi.
Gal ne ta nuotaika, gal ne tas užkandis prie alaus, bet atsižvelgiant į tobulą išvaizdą ir kvapą, iš šio alaus tikėjausi daugiau, bet teko šiek tiek nusivilti prastoku apynių vaidmeniu.