Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
93 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. birželio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. birželio 14 d.

Parametrai

OG:
1.047
FG:
1.013
ABV:
4.4 %
IBU:
21
EBC:
60
IBU/OG:
0.46
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 2.400
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1401.1 0.200
      2.600

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum PMA 9.0 15 60
      15  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Top II 0.0 72

Pastabos

RO/krano 50/50 +0.5g CaCl2 /10L

Ca 54
Mg 20
SO4 52
Na 30
Cl 58
HCO3 195
RA 110
pH 5.6

7L 53C > 50C 7min (gražiai išskaidrėjo)
keliam ant ugnies iki 64C
64C 60min
keliam iki 76
nutekinam pirmoką, pradedam jį virti
likusio mentalo dekokcija 10min
nutekinam antroką, pakartojam

pradžioj dėjau 100g deginto (38EBC), bet pamatavus pH 5.6, tai įmečiau dar 100g. bet pH nepasikeitė. mistika

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

9.1

(3 balsai)

Komentarai

  • zaltys

    2013 m. Birželio 30 d.
    nu kažkaip tipo įvertinau, nenorėjau duoti 10 iš 10 :-) nors galima būtų...kur ta riba blyn...
  • runce

    2013 m. Liepos 1 d.
    toliau gerdamas šį alų supratau, kad trūksta EKG 60min iki papildomų 10 IBU ir gal 75min virimo
Prisijungę aludariai