Receptas / Kėits kėitis
Informacija
Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
76 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. birželio 9 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 30 d.
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.005
|
|
ABV:
6.3 %
|
|
IBU:
31
|
|
EBC:
25
|
|
IBU/OG:
0.60
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Halcyon Pale Ale | 6.0 | 4.250 | 84.2 | |
Aroma | 150.1 | 0.350 | 6.9 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.250 | 5.0 | |
CaraAmber | 60.0 | 0.200 | 4.0 | |
5.050 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Herkules | 17.0 | 16 | 45 | |
Pelynas (A. absinthium) | 1.0 | 4 | 15 | |
Kietis (A. vulgaris) | 1.0 | 23 | 15 | |
Peletrūnas (A. dracunculus) | 1.0 | 35 | 5 | |
Diemedis (A. abrotanum) | 1.0 | 20 | 1 | |
98 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 12.0 | 91 |
Pastabos
O štai Artemisia proporcijas dar reiks bandymų ir klaidų metodu atrasti, kad viena kitą pildytų, o ne naglai išsišoktų (2013 06 09).
Va rodos daugmaž radau, kaip galėtų būt gerai, o ar bus, pažiūrėsim aluje (2013 07 24).
Salinam 62 temp. 80 min., tekinam 76 laipsniuos.
07 31 FG 1.005
Va rodos daugmaž radau, kaip galėtų būt gerai, o ar bus, pažiūrėsim aluje (2013 07 24).
Salinam 62 temp. 80 min., tekinam 76 laipsniuos.
07 31 FG 1.005
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.2
(4 balsai)
Komentarai
-
null
2013 m. Birželio 9 d.Kiečio drąsiai gali 15-20 g dėt svaru džiovintas būtų. -
Peckelis
2013 m. Birželio 9 d.Kad jie visi ais džiovinti, tai faktas. Šiaip tai man patiko padrąsinimas dėl kiečio kiekio. Kažkaip pamislinau, o apie kurį kalba - visi jie kiečiai, vienok. Šiaip, Simonai, noriu klaust. Kiek protinga proporcijas ieškoti, plikant arbatas vandeniu. Yra kitas variantas - plikyt karšta misa. Ta prasme, ar misa su apyniu stipriai įtakoja jusles ir bendrą visumą? -
null
2013 m. Birželio 10 d.Idant suprasti augalo skonius aromatus manau ne pro šal, bet tiksliai neatkartosi, tai kas vyksta fermentacijos ir brandinimo metu. -
Peckelis
2013 m. Birželio 11 d.Supratau, dėkui. Principe tą galvojau ir pats, reikėjo tik patvirtinimo ar paneigimo. Link Jonų reiks pravirt - kaip tik žolė prieis:) -
Regis
2014 m. Balandžio 7 d.Paragavau 8 mėn. brandos. Nekasdien ragauju taip ilgai brandintą alų ir manau, kad jo viršūnė jau praeityje. Tačiau ir dabar jis yra įdomus.
8.0
Aromatas specifinis, gana ryškus. Gerai pastebėta - primena "Baikal" aromatą. Juntamos lengvos mėtų, pipirmėčių natos
Lengvai drumstas, riešuto spalvos alus visiškai be putos. Karbonizacija putą momentaliai sunaikina be pėdsakų.
Skonis yra aromatų tęsinys. Tai džiugina. Salyklai veik nejuntami, labai gaivinantis alus su lengva, čia tinkančia rūgštele pabaigoje. Kietis beveik nesijaučia - vos kelios natos poskonyje.
Kūnas vidutinis, tačiau aukšta karbonizacija sukelia sausumo pojūtį.
Įdomus, netradicinis alus. Tokį objektyviai sunku įvertinti. Tai nėra mano mėgiamas stilius, tačiau visumoje neturiu prie ko rimtai prikibti - viskas dera tarpusavyje.
8/10