Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
76 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. birželio 9 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 30 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.005
ABV:
6.3 %
IBU:
31
EBC:
25
IBU/OG:
0.60
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Halcyon Pale Ale 6.0 4.250
Aroma 150.1 0.350
CaraCrystal 120.1 0.250
CaraAmber 60.0 0.200
      5.050

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Herkules 17.0 16 45
Pelynas (A. absinthium) 1.0 4 15
Kietis (A. vulgaris) 1.0 23 15
Peletrūnas (A. dracunculus) 1.0 35 5
Diemedis (A. abrotanum) 1.0 20 1
      98  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 91

Pastabos

O štai Artemisia proporcijas dar reiks bandymų ir klaidų metodu atrasti, kad viena kitą pildytų, o ne naglai išsišoktų (2013 06 09).
Va rodos daugmaž radau, kaip galėtų būt gerai, o ar bus, pažiūrėsim aluje (2013 07 24).
Salinam 62 temp. 80 min., tekinam 76 laipsniuos.
07 31 FG 1.005

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.2

(4 balsai)

Komentarai

  • null

    2013 m. Birželio 9 d.
    Kiečio drąsiai gali 15-20 g dėt svaru džiovintas būtų.
  • Peckelis

    2013 m. Birželio 9 d.
    Kad jie visi ais džiovinti, tai faktas. Šiaip tai man patiko padrąsinimas dėl kiečio kiekio. Kažkaip pamislinau, o apie kurį kalba - visi jie kiečiai, vienok. Šiaip, Simonai, noriu klaust. Kiek protinga proporcijas ieškoti, plikant arbatas vandeniu. Yra kitas variantas - plikyt karšta misa. Ta prasme, ar misa su apyniu stipriai įtakoja jusles ir bendrą visumą?
  • null

    2013 m. Birželio 10 d.
    Idant suprasti augalo skonius aromatus manau ne pro šal, bet tiksliai neatkartosi, tai kas vyksta fermentacijos ir brandinimo metu.
  • Peckelis

    2013 m. Birželio 11 d.
    Supratau, dėkui. Principe tą galvojau ir pats, reikėjo tik patvirtinimo ar paneigimo. Link Jonų reiks pravirt - kaip tik žolė prieis:)
  • Regis

    2014 m. Balandžio 7 d.
    Paragavau 8 mėn. brandos. Nekasdien ragauju taip ilgai brandintą alų ir manau, kad jo viršūnė jau praeityje. Tačiau ir dabar jis yra įdomus.
Prisijungę aludariai