Receptas / Bado alus su kepimo mielėmis
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
58 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. birželio 11 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. liepos 2 d.
Parametrai
OG:
1.051
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
20
|
|
EBC:
9
|
|
IBU/OG:
0.40
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 4.0 | 7.000 | 100.0 | |
7.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Target (U.K.) | 10.5 | 15 | 60 | |
Target (U.K.) | 10.5 | 15 | 10 | |
30 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Dr.Oetker duonos kepimo mielės | 14.0 | 80 |
Pastabos
Po ranka buvo tik Dr.Oetker kepimo mielės duonai (galvojau likusias nuo praeito karto šlapias panaudosiu, bet prarūgo), va šitos:
http://www.oetker.lt/produktai/kepimo_priedai/mieles
Tik vietoje E472c buvo E491, nors tai tie patys emulsikliai. Mielių dėjau 14 gramų (2 pokeliai x 7 gramai). Kadangi virtuvėje buvo ~26C, tai neatšaldžiau daugiau misos, bet mielės fermentuoja gerai, burbuliuoja stabiliai.
Naminių apynių neturiu, tad kad išlaikyti "bado" alaus stilių- kuo pigesnis :D, panaudojau TARGET apynius AA10,5% 60min/15gramų, 10min/15gramų.
Salinimas: 30min-45C, 30 min-50C, 90min- 65C. Labai saldus sirupėlis gavosi ;)
Pirminis receptas, sukurtas erstikis, pagal kurį aš dariau su šiokiais tokiais nuokrypiais, yra čia:
http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/73-Bado+alus
Kaina 2011-06 gavosi 27LT+ dujos, vanduo, intensyvus darbas 7 val. Gausis kokia 20 ltr, tai medžiagom kaina bokalui 0,68 LT :D Tikras badmenis, nors šiaip tai troškulys kankina, ne badas :D Beje, jų labai mažai buvo fermentacijos talpos dugne, ne taip, kaip S-04 mielės- daug košės.
Visgi neturėdamas pažystamų mielių arba tikslių pagal receptą, daugiau nerizikuosiu, atidėsiu virimą, tuo labiau kad labai jaučiasi šios mielės (nustelbia kitus skonius).
http://www.oetker.lt/produktai/kepimo_priedai/mieles
Tik vietoje E472c buvo E491, nors tai tie patys emulsikliai. Mielių dėjau 14 gramų (2 pokeliai x 7 gramai). Kadangi virtuvėje buvo ~26C, tai neatšaldžiau daugiau misos, bet mielės fermentuoja gerai, burbuliuoja stabiliai.
Naminių apynių neturiu, tad kad išlaikyti "bado" alaus stilių- kuo pigesnis :D, panaudojau TARGET apynius AA10,5% 60min/15gramų, 10min/15gramų.
Salinimas: 30min-45C, 30 min-50C, 90min- 65C. Labai saldus sirupėlis gavosi ;)
Pirminis receptas, sukurtas erstikis, pagal kurį aš dariau su šiokiais tokiais nuokrypiais, yra čia:
http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/73-Bado+alus
Kaina 2011-06 gavosi 27LT+ dujos, vanduo, intensyvus darbas 7 val. Gausis kokia 20 ltr, tai medžiagom kaina bokalui 0,68 LT :D Tikras badmenis, nors šiaip tai troškulys kankina, ne badas :D Beje, jų labai mažai buvo fermentacijos talpos dugne, ne taip, kaip S-04 mielės- daug košės.
Visgi neturėdamas pažystamų mielių arba tikslių pagal receptą, daugiau nerizikuosiu, atidėsiu virimą, tuo labiau kad labai jaučiasi šios mielės (nustelbia kitus skonius).
pofke
2011 m. Spalio 14 d.erstikis
2011 m. Spalio 14 d.