Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
58 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. birželio 11 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. liepos 2 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.010
ABV:
5.3 %
IBU:
20
EBC:
9
IBU/OG:
0.40
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 4.0 7.000
      7.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Target (U.K.) 10.5 15 60
Target (U.K.) 10.5 15 10
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Dr.Oetker duonos kepimo mielės 14.0 80

Pastabos

Po ranka buvo tik Dr.Oetker kepimo mielės duonai (galvojau likusias nuo praeito karto šlapias panaudosiu, bet prarūgo), va šitos:
http://www.oetker.lt/produktai/kepimo_priedai/mieles
Tik vietoje E472c buvo E491, nors tai tie patys emulsikliai. Mielių dėjau 14 gramų (2 pokeliai x 7 gramai). Kadangi virtuvėje buvo ~26C, tai neatšaldžiau daugiau misos, bet mielės fermentuoja gerai, burbuliuoja stabiliai.
Naminių apynių neturiu, tad kad išlaikyti "bado" alaus stilių- kuo pigesnis :D, panaudojau TARGET apynius AA10,5% 60min/15gramų, 10min/15gramų.
Salinimas: 30min-45C, 30 min-50C, 90min- 65C. Labai saldus sirupėlis gavosi ;)
Pirminis receptas, sukurtas erstikis, pagal kurį aš dariau su šiokiais tokiais nuokrypiais, yra čia:
http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/73-Bado+alus
Kaina 2011-06 gavosi 27LT+ dujos, vanduo, intensyvus darbas 7 val. Gausis kokia 20 ltr, tai medžiagom kaina bokalui 0,68 LT :D Tikras badmenis, nors šiaip tai troškulys kankina, ne badas :D Beje, jų labai mažai buvo fermentacijos talpos dugne, ne taip, kaip S-04 mielės- daug košės.
Visgi neturėdamas pažystamų mielių arba tikslių pagal receptą, daugiau nerizikuosiu, atidėsiu virimą, tuo labiau kad labai jaučiasi šios mielės (nustelbia kitus skonius).

Komentarai

  • pofke

    2011 m. Spalio 14 d.
    Reikėjo antrinę padaryt, kad mielės sukristų geriau gal?
  • erstikis

    2011 m. Spalio 14 d.
    Su kepimo mielėm patirties turiu labai daug; daug eksperimentuoju. Kai darau su kepimo mielėmis režimu "7 dienos pirminė ir 7 dienos antrinė", alus gaunasi netgi visai skaidrus; ne parduotuvinio skaidrumo, bet toli gražu ne kaimiškas molis.
Prisijungę aludariai