Receptas / Licorne
Informacija
Parametrai
OG:
1.047
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
4.5 %
|
|
IBU:
17
|
|
EBC:
6
|
|
IBU/OG:
0.36
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 200.000 | 51.4 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 100.000 | 25.7 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 50.000 | 12.9 | |
Vienos salyklas | 7.0 | 35.000 | 9.0 | |
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ | 6.0 | 4.000 | 1.0 | |
389.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Cascade (U.S.) | 7.7 | 800 | 60 | |
Hallertau Mittelfruh | 5.0 | 1000 | 60 | |
Cascade (U.S.) | 7.7 | 600 | 5 | |
Apelsino žievelės arba Curacao | 0.0 | 700 | 5 | |
Kalendros sėklos | 0.0 | 600 | 5 | |
Hallertau Mittelfruh | 5.0 | 400 | 5 | |
Imbieras (šviežias) | 0.0 | 600 | 5 | |
4700 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Blanche | 1000.0 | 72 |
Pastabos
Recepto bendraautorius Vajezus.
Nuotraukos
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.2
(2 balsai)
Komentarai
-
west
2013 m. Liepos 11 d.čiuju Kaunas kaip visuomet liks nuskriaustas :( -
Vajezus
2013 m. Liepos 11 d.Na pirmo virimo Kaunui greiciausiai neuzteks. Artimiausias taskas kur bus galima isigyti - Jonavos alaus savanoriai (nuo kitos savaites). -
Artis
2013 m. Liepos 12 d.VAK'iečiai, būčiau dėkingas jei užpildytume vertinimo formą :)
Tai labai pagelbėtų tobulinant alų. -
Tomas Žeimys
2013 m. Liepos 12 d.Kitam kartui jei norite normalaus feedback'o, rekomenduoju į VAK'ą atsinešti vertinimo formas. Nes manau daugumai sunku prisiminti kas ten kaip buvo. -
Artis
2013 m. Liepos 12 d.Gera įdėja. Dėkui.
8.0
Aromate kalendra, citrusai, bet labai neryškiai, švelniai.
-1 už silpną putą.Norėtųsi, kad ilgiau "stovėtų". Gal dar spalva galėtų būt šviesesnė kaip witbier'o, bet čia jau kabinėjimasis :-)
Skonyje salyklo užuomina, pereinanti į malonų apynių kartumą, sumišusį su apelsinų žievelių kartumu ir apelsininiu/salykliniu saldumu, kurį pabaigoje permuša prieskoniai. Man asmeniškai tų prieskonių kiek per daug.
Tvirto kūno. Gerai, saikingai karbonizuotas. Gomūrį kiek erzina pabaigoje išlendanti kalendra. Mažinčiau jos kiekį. Nors ne! Mažint reiktų imbiero kiekį, čia jo aitrumas lieka!
Neblogas alus. Paragaut verta. Bet daug neišgersi. Kaip ir minėjau man prieskonių pasirodė daugokai. Norėtųsi lengvesnio skonio, poskonio...