Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
80 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. liepos 3 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugsėjo 22 d.

Parametrai

OG:
1.065
FG:
1.012
ABV:
6.9 %
IBU:
107
EBC:
23
IBU/OG:
1.65
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 4.200
Miuncheno salyklas 15.0 0.700
Avižiniai dribsniai 4.0 0.700
CaraCrystal 120.1 0.700
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 6.0 0.160
      6.460

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Cascade (U.S.) 7.2 100 60
Cascade (U.S.) 7.2 100 15
Cascade (U.S.) 7.2 100 1
Cascade (U.S.) (I sausas apyniavimas) 7.2 50 0
Cascade (U.S.) (II sausas apyniavimas likus 4 parom iki pilstymo) 7.2 25 0
      375  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham (rehidratuotos iš pakelio) 12.0 81

Pastabos

Salinimas
50 - 15 min;
65 - 60 min;
78 - 15 min.

salyklo santykis 1 kg - 3 l
Dribsniai salinami bendrame puode kartu su salyklu.

Tekinimui ~15-16 l vandens, kaitinant supilta ~7 g citrinos rūgšties ir 2 l Tichės.
Verdant misą pripilta dar 1.5 l paprasto vandens.

1 a.š. Kerpenos - 10 min


Sausas apyniavimas 10 d.

Nuotraukos

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.0

(5 balsai)

Prisijungę aludariai