Receptas / Cascade IPA (Mikkeller single Hop)
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. liepos 3 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugsėjo 22 d.
Parametrai
OG:
1.065
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
6.9 %
|
|
IBU:
107
|
|
EBC:
23
|
|
IBU/OG:
1.65
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Belgiškas pilsnerio salyklas | 3.0 | 4.200 | 65.0 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 0.700 | 10.8 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.700 | 10.8 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.700 | 10.8 | |
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ | 6.0 | 0.160 | 2.5 | |
6.460 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Cascade (U.S.) | 7.2 | 100 | 60 | |
Cascade (U.S.) | 7.2 | 100 | 15 | |
Cascade (U.S.) | 7.2 | 100 | 1 | |
Cascade (U.S.) (I sausas apyniavimas) | 7.2 | 50 | 0 | |
Cascade (U.S.) (II sausas apyniavimas likus 4 parom iki pilstymo) | 7.2 | 25 | 0 | |
375 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham (rehidratuotos iš pakelio) | 12.0 | 81 |
Pastabos
Salinimas
50 - 15 min;
65 - 60 min;
78 - 15 min.
salyklo santykis 1 kg - 3 l
Dribsniai salinami bendrame puode kartu su salyklu.
Tekinimui ~15-16 l vandens, kaitinant supilta ~7 g citrinos rūgšties ir 2 l Tichės.
Verdant misą pripilta dar 1.5 l paprasto vandens.
1 a.š. Kerpenos - 10 min
Sausas apyniavimas 10 d.
50 - 15 min;
65 - 60 min;
78 - 15 min.
salyklo santykis 1 kg - 3 l
Dribsniai salinami bendrame puode kartu su salyklu.
Tekinimui ~15-16 l vandens, kaitinant supilta ~7 g citrinos rūgšties ir 2 l Tichės.
Verdant misą pripilta dar 1.5 l paprasto vandens.
1 a.š. Kerpenos - 10 min
Sausas apyniavimas 10 d.
Nuotraukos
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.0
(5 balsai)
7.6
Manau per metus jau šiek tiek išsikvėpęs aromatas, bet vis dar jaučiasi citrusai, gėlės.
jei būtų mažiau susidrumstęs, duočiau 5, puta graži, ilgai išliekanti. spalva tamsiai gintarinė.
Geras balansas tarp apynių ir salyklo. šiek tiek jaučiasi muiliškumo poskonis, bet pakankamai švelnus, vėliau dominuoja apyniai.
Pilno kūno, jaučiasi šiek tiek alkoholis, nežymus kartumas, maloni šiluma.
Geras IPA, gaila kad neragavęs jaunesnio, kad palyginčiau kaip branda prisidėjo prie alaus savybių.