Receptas / Erstikio KVIETINIS AGNEI
Informacija
Parametrai
OG:
1.046
|
|
FG:
1.020
|
|
ABV:
3.5 %
|
|
IBU:
15
|
|
EBC:
6
|
|
IBU/OG:
0.33
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Kvietinis salyklas | 3.0 | 1.500 | 50.0 | |
Bazinis salyklas (vokiškas ir čekiškas) | 3.0 | 1.500 | 50.0 | |
3.000 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-33 (galiojimas baigėsi prieš 1.5m) | 12.0 | 57 |
Pastabos
RO/krano 100/00 +1.2g CaSO4 +1.2g CaCl2 /10L
Ca 61
Mg 0
SO4 67
Na 0
Cl 58
HCO3 0
RA
pH nematavau, nes tingėjau
7.5L 74C > 66C 30min
40-50% trišto mentalo dekokcija: spirti iki virimo, 10min. grąžinti
į likusį mentalą temp pakėlimui 2.5L 100c vandens iki 70c
dekokciją atgal, 74C
74C 30min
supilam 10L 82C vandens
tekinam
salinau plastikiniam kubile, salyklus sumaliau stambokai
Ca 61
Mg 0
SO4 67
Na 0
Cl 58
HCO3 0
RA
pH nematavau, nes tingėjau
7.5L 74C > 66C 30min
40-50% trišto mentalo dekokcija: spirti iki virimo, 10min. grąžinti
į likusį mentalą temp pakėlimui 2.5L 100c vandens iki 70c
dekokciją atgal, 74C
74C 30min
supilam 10L 82C vandens
tekinam
salinau plastikiniam kubile, salyklus sumaliau stambokai
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.8
(2 balsai)
Komentarai
-
runce
2013 m. Liepos 18 d.sužinosim tik tada, kai išpilstysiu =p
-
erstikis
2013 m. Liepos 24 d.Na, ir kaip? -
runce
2013 m. Liepos 24 d.nebuvau namie pora dienų. grįšiu, paragausiu, pranešiu
-
runce
2013 m. Liepos 24 d.neblogai visai. grįžęs įkaliau tris taures, alutis silpnas, bet turtingas. charakteris tikrai ne vokiško kvietinio, net galima abejot, kad tai kvietinis alus, bet skanus, o tai svarbiausia. trūksta šiek tiek kalendros ir curacao ir bus belgiškas wit. bandymas su s33 pasiteisino -
zaltys
2013 m. Liepos 28 d.nu va, pagaliau. Vertinimą gal kiek kilstelėjau, bet bus paskatinimui. O šiaip man patiko, ypač kitą dieną :-) Šitą galima GERTI
9.0
šiek tiek kviečio, paprastų mielių, saldumo, truputis bananų. trumpai tariant labiau belgiškas, nei vokiškas, bet silpnokas
paaiškinkit, kuo skiriasi 4 nuo 5?
lengvas saldumas, truputėlis kvietiniam alui būdingo rūgštumo, apynių beveik nėra, tik balansui. kvietinio alaus skonis :)
kaip ir kvietinio turi būti
geras bendras įspūdis, norisi atsigerti, lengvas, pilnas alutis