Receptas / aivan medaus alus
Informacija
Kiekis:
11 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. rugpjūčio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugpjūčio 21 d.
Parametrai
OG:
1.075
|
|
FG:
1.020
|
|
ABV:
7.2 %
|
|
IBU:
0
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.00
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (maltosa) | 3.0 | 2.000 | 61.5 | |
Medus | 2.0 | 1.000 | 30.8 | |
karamelinis maltosa | 60.0 | 0.250 | 7.7 | |
3.250 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 12.0 | 73 |
Pastabos
I
verdant alu kilo noras truputi paeksperimentuoti... tuputi plagijavau, truputi pats sugalvojau.
5kg bazinio, 0,5kg karamelinio (maltosa) salyklo. rest 10min. 50C, salinta 100min. 64C
tekinta 80C (pradžioje turejau bedu su filtro užsikimsimu, bet po konsultacijos kaip ir susitvarkiau) tekinimas truko apie 2,5val.
alui naudojau pirmus 5L misos + 6L vandens + 1,5L cefyro (pelynas + čiobreliai) dejau is akies nes, svarstykles palikau... i salta misa cefyras, 1 citrinos sultys, mieles ir i sklepa.
hidrometras rode 16-17proc.
P.S. spalva tai tikrai bus tamsesne nei skaiciuokleje.
Prašom pakritikuoti;)
verdant alu kilo noras truputi paeksperimentuoti... tuputi plagijavau, truputi pats sugalvojau.
5kg bazinio, 0,5kg karamelinio (maltosa) salyklo. rest 10min. 50C, salinta 100min. 64C
tekinta 80C (pradžioje turejau bedu su filtro užsikimsimu, bet po konsultacijos kaip ir susitvarkiau) tekinimas truko apie 2,5val.
alui naudojau pirmus 5L misos + 6L vandens + 1,5L cefyro (pelynas + čiobreliai) dejau is akies nes, svarstykles palikau... i salta misa cefyras, 1 citrinos sultys, mieles ir i sklepa.
hidrometras rode 16-17proc.
P.S. spalva tai tikrai bus tamsesne nei skaiciuokleje.
Prašom pakritikuoti;)
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.6
(1 balsas)
Komentarai
-
aivan
2013 m. Rugpjūčio 21 d.peckelis, apyniu nedejau, tikiuosi kartumo kaskiek pelynas duos(nu ce kartusis kietis , metelis ar kaip ji dar liaudis vadina). likusi misa sunaudota kitam lengvam aluciui"lengva vasara" ,kurio receptas viesas, (virtam tapacia diena(naktį;)) jei pusini kieki turi omeny tuos 2kg salyklo, tai ivedziau kad mazdaug skaiciuokleje atitiktu esama situacija, bent jau kiek as tai gebu supranti, kolkas.... realiai tai ce mano eksperimentas visiskas- medus, be apiniu, pelynas, citrina, ciobrelis ir isvis as jį sugalvojau pasidaryt visai kito alaus gamybos eigoje betekindamas, tiesiog nuotaika tokia buvo:)...po kokio menesiuko paragausiu ir kogero sekanti atkimsiu tik apie kaledas....
medu naudojau pirma karta todel istikruju nezinojau nei kada ji det nei kaip paruost, todel tiesiog viriau kartu. -
Peckelis
2013 m. Rugpjūčio 22 d.Patį receptą gal ir nėra tikslo kaip nors komentuoti, nes pats tu jį primetei pagal gautą faktą. Gal tik tiek pasakysiu, kad įvaldyti medų aluje yra toks plonas reikalas, kad klaidoms tiesiog nelieka vietos. Tai apibendrinta visų, kuriuos esu šnekinęs, nuomonė. Noriu tikėti, kad šitas alus bus labai geras, gaila, kad jis bus nepakartojamas:) Tu jo negalėsi pakartoti, nes daug ką sudėjai, nežiūrėdamas kiekių ir proporcijų, tiesiog nešamas polėkio. Bet, kaip bebūtų, vistiek gerai. -
aivan
2013 m. Rugpjūčio 22 d.dekui uz nuomones, belieka laukti rezultato. pagal galimybes stengsiuos pasidalint kokiam myte:)... -
aivan
2013 m. Rugsėjo 2 d.na ispilsciau savo meduti...skonis nustebino lengvumu, jaucemi zolynai, citrinos, alkoholis visai nepermusa. ABV apie 7. supilsciau ziuresiu kas bus toliau, po men. ir daugiau. kita kart deciau maziau ciobreliu daugiau pelyno. -
aivan
2014 m. Birželio 1 d.po 4men. buvo labai neblogas. po 9men. likucius paragavau tai ciobreliu arbata su citrina....dar vienas butelis likes tai karsta vasaros diena sugersiu:)
8.6