Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
17 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. rugsėjo 16 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. spalio 27 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.014
ABV:
5.3 %
IBU:
87
EBC:
28
IBU/OG:
1.59
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) 15.0 3.400
Vienos salyklas 7.0 1.000
Avižiniai dribsniai 4.0 0.400
Aroma 150.1 0.200
CaraCrystal 120.1 0.200
CaraAmber 60.0 0.200
      5.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nelson Sauvin (New Zealand) 13.0 50 60
Kohatu (New Zealand) 7.0 20 30
Kohatu (New Zealand) 7.0 20 5
Kohatu (New Zealand) 7.0 70 0
      160  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 74

Pastabos

Airiška kerpena skaidrinimui 5 g.

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

7.8

(5 balsai)

Komentarai

  • Peckelis

    2013 m. Spalio 30 d.
    Bus tikrai miela taip apie Kalėdas pažiūrėt buteliuką. Nelsonas kartinimui nedažnas, juo vis bandom aromatizuot:) O va Kohatu toks ponaujis apynys, bent jau aprašymas tikrai įdomus ir nuteikiantis atradimams. Bus matyt, kaip aluje susiguls. Ekstraktą naudojai dėl patogumo ar laukei sausos pabaigos? Nes šiaip 14 nėra visai tai, kas lauktųsi su S-04, man rodos.
  • GiN

    2013 m. Spalio 30 d.
    Įdomūs apyniai - aromatingi, kartūs, bet kartu ir švelnūs, apvalūs (mažai kohumulono?). Net nebrandinta IPA labai nesikandžioja, bet patariu pabrandinti. Ekstraktą naudojau dėl abiejų tavo paminėtų priežasčių :)
Prisijungę aludariai