Receptas / Naujazelandietiška IPA
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
17 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. rugsėjo 16 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. spalio 27 d.
Parametrai
OG:
1.055
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
87
|
|
EBC:
28
|
|
IBU/OG:
1.59
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) | 15.0 | 3.400 | 63.0 | |
Vienos salyklas | 7.0 | 1.000 | 18.5 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.400 | 7.4 | |
Aroma | 150.1 | 0.200 | 3.7 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.200 | 3.7 | |
CaraAmber | 60.0 | 0.200 | 3.7 | |
5.400 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Nelson Sauvin (New Zealand) | 13.0 | 50 | 60 | |
Kohatu (New Zealand) | 7.0 | 20 | 30 | |
Kohatu (New Zealand) | 7.0 | 20 | 5 | |
Kohatu (New Zealand) | 7.0 | 70 | 0 | |
160 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 12.0 | 74 |
Pastabos
Airiška kerpena skaidrinimui 5 g.
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
7.8
(5 balsai)
Komentarai
-
Peckelis
2013 m. Spalio 30 d.Bus tikrai miela taip apie Kalėdas pažiūrėt buteliuką. Nelsonas kartinimui nedažnas, juo vis bandom aromatizuot:) O va Kohatu toks ponaujis apynys, bent jau aprašymas tikrai įdomus ir nuteikiantis atradimams. Bus matyt, kaip aluje susiguls. Ekstraktą naudojai dėl patogumo ar laukei sausos pabaigos? Nes šiaip 14 nėra visai tai, kas lauktųsi su S-04, man rodos. -
GiN
2013 m. Spalio 30 d.Įdomūs apyniai - aromatingi, kartūs, bet kartu ir švelnūs, apvalūs (mažai kohumulono?). Net nebrandinta IPA labai nesikandžioja, bet patariu pabrandinti. Ekstraktą naudojau dėl abiejų tavo paminėtų priežasčių :)
5.2
Mažo intensyvumo gėlių kvapas.
Gintaro spalvos, skaidrus, didelė ir labai tvari puta
Skonis salyklinis, apyniai vos juntami, finišas sausas.
Kartumas vos juntamas, lengvas kūnas, vidutinė-didelė karbonizacija
Ragautas "Maišas salyklo: IPA" metu.