Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. spalio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. liepos 7 d.

Parametrai

OG:
1.058
FG:
1.016
ABV:
5.6 %
IBU:
45
EBC:
23
IBU/OG:
0.78
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 6.0 5.000
Moliūgas 3.0 3.500
CaraCrystal 120.1 0.450
      8.950

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Willamette 6.2 50 60
Cascade (U.S.) 7.9 15 15
Hallertau Hersbrucker (German) 4.1 28 0
      93  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Ale 514 12.0 73

Pastabos

Moliūgą nuplauti, perpjauti pusiau, išimti sėklas.
Supjaustyti vizitinės kortelės dydžio gabalais ir kepti 180C orkaiteje ~1val. kol moliūgo paviršius dailiai paruduos.
------------------
Salinimas:
12L +55C ->30min.
Sudedam keptą moliūgą, pilam 6L verdančio vandens, išmaišom. ->60min.
Pakeliam t iki +74C (kaitinam ant ugnies arba +9L verdančio vandens) ir tekinam.

-------------------
Virimas:

Užverdam, duodam pavirti 10min. neuždengus dangčio, dedam pirmus apynius.
Likus 15 min. dedam antrus apynius.
Likus 10 min. dedam 4g. cinamono lazdeliu + 4g. kapotų vanilės ankščių + 2g. malto muskato riešuto + 4g. šviežio smulkinto imbiero ir airišką kerpeną.
Baigus virti išjungiam ir dedam paskutinius apynius ir palaukiam 3min.
Ataušinam ir nukošiam fermentavimui.

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

5.4

(1 balsas)

Prisijungę aludariai