Receptas / Cucurbita pepo ale
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. spalio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. liepos 7 d.
Parametrai
OG:
1.058
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
45
|
|
EBC:
23
|
|
IBU/OG:
0.78
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Marris Otter | 6.0 | 5.000 | 55.9 | |
Moliūgas | 3.0 | 3.500 | 39.1 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.450 | 5.0 | |
8.950 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Willamette | 6.2 | 50 | 60 | |
Cascade (U.S.) | 7.9 | 15 | 15 | |
Hallertau Hersbrucker (German) | 4.1 | 28 | 0 | |
93 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
MauriBrew Ale 514 | 12.0 | 73 |
Pastabos
Moliūgą nuplauti, perpjauti pusiau, išimti sėklas.
Supjaustyti vizitinės kortelės dydžio gabalais ir kepti 180C orkaiteje ~1val. kol moliūgo paviršius dailiai paruduos.
------------------
Salinimas:
12L +55C ->30min.
Sudedam keptą moliūgą, pilam 6L verdančio vandens, išmaišom. ->60min.
Pakeliam t iki +74C (kaitinam ant ugnies arba +9L verdančio vandens) ir tekinam.
-------------------
Virimas:
Užverdam, duodam pavirti 10min. neuždengus dangčio, dedam pirmus apynius.
Likus 15 min. dedam antrus apynius.
Likus 10 min. dedam 4g. cinamono lazdeliu + 4g. kapotų vanilės ankščių + 2g. malto muskato riešuto + 4g. šviežio smulkinto imbiero ir airišką kerpeną.
Baigus virti išjungiam ir dedam paskutinius apynius ir palaukiam 3min.
Ataušinam ir nukošiam fermentavimui.
Supjaustyti vizitinės kortelės dydžio gabalais ir kepti 180C orkaiteje ~1val. kol moliūgo paviršius dailiai paruduos.
------------------
Salinimas:
12L +55C ->30min.
Sudedam keptą moliūgą, pilam 6L verdančio vandens, išmaišom. ->60min.
Pakeliam t iki +74C (kaitinam ant ugnies arba +9L verdančio vandens) ir tekinam.
-------------------
Virimas:
Užverdam, duodam pavirti 10min. neuždengus dangčio, dedam pirmus apynius.
Likus 15 min. dedam antrus apynius.
Likus 10 min. dedam 4g. cinamono lazdeliu + 4g. kapotų vanilės ankščių + 2g. malto muskato riešuto + 4g. šviežio smulkinto imbiero ir airišką kerpeną.
Baigus virti išjungiam ir dedam paskutinius apynius ir palaukiam 3min.
Ataušinam ir nukošiam fermentavimui.
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
5.4
(1 balsas)
5.4
Sunkiai identifikuojamas kvapas, tačiau jis nėra nemalonus. Prieskoniai nežymiai juntami.
Puta skystoka, alus drumstas
Skonyje prieskoniai vos juntami, dominuoja apyniai.
Vidutinio kūno, aukštos karbonizacijos.