Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
71 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. birželio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. spalio 5 d.

Parametrai

OG:
1.069
FG:
1.008
ABV:
8.1 %
IBU:
21
EBC:
48
IBU/OG:
0.31
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 1.200
Bazinis salyklas 3.0 1.000
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 0.400
Miuncheno salyklas 15.0 0.400
Konditerinis cukrus (rudas) 500.4 0.200
CaraAmber 60.0 0.200
Special B 400.3 0.100
      3.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Styrian Golding (Slovenia) 5.0 30 40
Chinook 12.7 5 0
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast Belgian Ardennes 50.0 89

Pastabos

Iš lietuvių kalbos instituto....
Klausimas 1:
Kuo keistina svetimybė 'diubelis'?
Atsakymas:
Tai tokia į mūrą kalama vinis; ji vadintina 'mūrvine'.

Komentarai

  • konung

    2011 m. Liepos 13 d.
    Kaip tik pilstau. Beje įdomus momentas, reikėjo stabdyt ankstėliau, nes po savaitės FG 1.008.
  • Gytis

    2011 m. Liepos 13 d.
    Belgiškam toks FG nėra didelė prolema, mano kuklia nuomone.
  • konung

    2011 m. Liepos 14 d.
    Žinoma ne problema. :) Tiesa, dar pastebėjimas. Bene pirmą kartą per mano virimo praktiką gavosi šviesesnis nei numato skaičiuoklė (paprastai visada tamsesni alūs išeina).
  • Gytis

    2011 m. Rugsėjo 16 d.
    Manau, kad rudas konditerinis cukrus yra šviesesnis nei 500 EBC.
    Darysiu savo Dubbelį pagal truputį modifikuotą šį tavo receptą, tik mieles Trappist High Gravity naudosiu.
  • konung

    2011 m. Rugsėjo 16 d.
    Nesiginčysiu, EBC nereguliavau, kokį išmeta skaičiuoklė tokį palikau. Spalva alaus gavosi panaši.
    Bus įdomu pažiūrėt modifikacijas bei rezultatą.
Prisijungę aludariai