Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
59 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. spalio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugsėjo 19 d.

Parametrai

OG:
1.040
FG:
1.010
ABV:
3.9 %
IBU:
22
EBC:
6
IBU/OG:
0.56
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas kvietinis salyklas 3.0 2.000
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 1.900
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.400
Avižiniai dribsniai 4.0 0.400
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 6.0 0.300
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 4.0 50 60
Curacao 0.5 15 15
Kalendra 0.0 6 15
      71  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Blanche 12.0 75

Pastabos

Salinta virš 1,5 val. 67-65 C.
Pirminė fermentacija užtruko 9 dienas, tačiau ir devintą dieną dar šiek tiek burbuliavo, tačiau, kadangi FG nebesikeitė, daugiau nebelaukti ir išpilstyta.
Efektyvumas gavosi nekoks, OG tik 1040.
Bet šiaip atrodo alus gan neblogas, jau pilstant į butelius buvo visai skanus. Ragautas praėjus 4 dienoms po išpilstymo, skonis dar šiek tiek pagerėjęs, tačiau dar reikia palaikyti.

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

6.4

(1 balsas)

Prisijungę aludariai