Receptas / Blanche
Informacija
Parametrai
OG:
1.040
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
3.9 %
|
|
IBU:
22
|
|
EBC:
6
|
|
IBU/OG:
0.56
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Belgiškas kvietinis salyklas | 3.0 | 2.000 | 40.0 | |
Belgiškas pilsnerio salyklas | 3.0 | 1.900 | 38.0 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 0.400 | 8.0 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.400 | 8.0 | |
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ | 6.0 | 0.300 | 6.0 | |
5.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Saaz (Czech) | 4.0 | 50 | 60 | |
Curacao | 0.5 | 15 | 15 | |
Kalendra | 0.0 | 6 | 15 | |
71 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Blanche | 12.0 | 75 |
Pastabos
Salinta virš 1,5 val. 67-65 C.
Pirminė fermentacija užtruko 9 dienas, tačiau ir devintą dieną dar šiek tiek burbuliavo, tačiau, kadangi FG nebesikeitė, daugiau nebelaukti ir išpilstyta.
Efektyvumas gavosi nekoks, OG tik 1040.
Bet šiaip atrodo alus gan neblogas, jau pilstant į butelius buvo visai skanus. Ragautas praėjus 4 dienoms po išpilstymo, skonis dar šiek tiek pagerėjęs, tačiau dar reikia palaikyti.
Pirminė fermentacija užtruko 9 dienas, tačiau ir devintą dieną dar šiek tiek burbuliavo, tačiau, kadangi FG nebesikeitė, daugiau nebelaukti ir išpilstyta.
Efektyvumas gavosi nekoks, OG tik 1040.
Bet šiaip atrodo alus gan neblogas, jau pilstant į butelius buvo visai skanus. Ragautas praėjus 4 dienoms po išpilstymo, skonis dar šiek tiek pagerėjęs, tačiau dar reikia palaikyti.
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
6.4
(1 balsas)
6.4
Tikras kvietinio alaus kvapas.
Nepermatomas kaip kvietinis ir turėtų būti, bet putos galima sakyti nėra.
Gal kiek per daug prasimuša apynių kartumas.
Lieka tie patys apyniai, gal šiek tiek per daug co2