Receptas / Triticum Samogitian
Informacija
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
5.2 %
|
|
IBU:
13
|
|
EBC:
8
|
|
IBU/OG:
0.26
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 2.800 | 54.9 | |
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto | 5.0 | 2.300 | 45.1 | |
5.100 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Bramling Cross (U.K.) | 7.3 | 10 | 30 | |
Bramling Cross (U.K.) | 7.3 | 8 | 15 | |
Willamette | 5.0 | 19 | 10 | |
37 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Munich | 12.0 | 75 |
Pastabos
Triticum in Samogitian - arba tiesiog Kvėitē
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
9.0
(1 balsas)
9.0
Kol ragavau, nežinojau kas per stilius, tai alus atrodė geriamas eliukas, gal kiek lengvos, bet nemaišančios rūgštelės turintis, kiek per daug mielės jautėsi kaip eliui, būčiau davęs įvertinimą 7, bet kai pamačiau, kad čia kvietkis yr tai viskas sustojo į vietas - labai neblogas kvietkis, gal tik bazinį salyklą pakeisčiau neutralesniu, kokiu eliniu ar užsieniniu pilsneriniu variantu.