Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. liepos 4 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. liepos 18 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.012
ABV:
4.9 %
IBU:
28
EBC:
13
IBU/OG:
0.55
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 3.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
Avižiniai dribsniai 4.0 0.800
Gliukozė 0.0 0.500
Karamelinis salyklas 220.2 0.100
      5.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (German) 7.2 15 60
Perle (German) 7.2 15 30
Styrian Golding (Slovenia) 5.0 15 30
Styrian Golding (Slovenia) 5.0 15 15
Saaz (U.S.) 4.0 15 5
Saaz (U.S.) 4.0 15 0
      90  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
WYEAST 3724 BELGIAN SAISON ALE (starteris) 0.0 75

Komentarai

  • Artis

    2011 m. Liepos 21 d.
    Dar labiau suintrigavai :) Labai noriu!
  • audryla

    2011 m. Liepos 21 d.
    @PPJ
    Panašu, kad šiluma yra visų belgiškų mielių mėgiamas dalykas. Lygiai taip pat, kaip Tu aprašei, elgiasi ir WYEST 3522 - Belgian Ardennes mielės.
  • PPJ

    2011 m. Liepos 25 d.
    Temperatūrą prilaikau ~30 laipsnių, o aš jaučiuosi kaip negras, nes kambary kvepia lyg bananų plantacijoje :)) Per pirmą parą krito nuo 1.057 (gavau kiek didesnį efektyvumą) iki 1.037, per kitas dvi dienas iki 1.030, taigi stipriai sulėtėjo.
  • PPJ

    2011 m. Rugpjūčio 15 d.
    Arti, mielės jau gatavos. Belieka sutarti kaip atsiimsi.
  • Artis

    2011 m. Rugpjūčio 15 d.
    Dėkui! Parašiau asmeninę žinutę per atvirasalus.lt sistemą.
Prisijungę aludariai