Informacija

Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
100 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. spalio 30 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. spalio 30 d.

Parametrai

OG:
1.133
FG:
1.041
ABV:
12.1 %
IBU:
18
EBC:
17
IBU/OG:
0.14
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Medus 6.0 5.000
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Amerikietiško ąžuolo drožlės, stipriai skrudintos 2.0 50 60
Džiovintos mėtos 1.0 5 30
Saaz (Czech) 4.0 20 30
      75  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Bioferm blanc 4.0 69

Pastabos

Dėjau vyno mieles - putojo ilgai, negražiai ir nuobodžiai (dėl to kalta ir temperatūrų kaita kambaryje, kurios neturėjo būti) kol galiausiai nusprendžiau stabdyt fermentaciją. Pasirodė, kad rezultatas geresnis nei tikėjausi. Tuomet antrinei fermentacijai palikau ant ąžuolo drožlių pusantros savaitės - spalva patamsėjo, skonis veik užmušė mėtas, bet įgavo daugiau kartumo, gal net taninų. Paskutinis midaus virimas šiemet - dabar laukiam pavasario... :)
Prisijungę aludariai