Receptas / Ant ąžuolo drožlių
Informacija
Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
100 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. spalio 30 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. spalio 30 d.
Parametrai
OG:
1.133
|
|
FG:
1.041
|
|
ABV:
12.1 %
|
|
IBU:
18
|
|
EBC:
17
|
|
IBU/OG:
0.14
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Medus | 6.0 | 5.000 | 100.0 | |
5.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Amerikietiško ąžuolo drožlės, stipriai skrudintos | 2.0 | 50 | 60 | |
Džiovintos mėtos | 1.0 | 5 | 30 | |
Saaz (Czech) | 4.0 | 20 | 30 | |
75 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Bioferm blanc | 4.0 | 69 |
Pastabos
Dėjau vyno mieles - putojo ilgai, negražiai ir nuobodžiai (dėl to kalta ir temperatūrų kaita kambaryje, kurios neturėjo būti) kol galiausiai nusprendžiau stabdyt fermentaciją. Pasirodė, kad rezultatas geresnis nei tikėjausi. Tuomet antrinei fermentacijai palikau ant ąžuolo drožlių pusantros savaitės - spalva patamsėjo, skonis veik užmušė mėtas, bet įgavo daugiau kartumo, gal net taninų. Paskutinis midaus virimas šiemet - dabar laukiam pavasario... :)